11 mart. 2023 | 08:25

Blizzard știe să își promoveze jocurile: Diablo 4 ajunge și în biserici

ACTUALITATE
Blizzard știe să își promoveze jocurile: Diablo 4 ajunge și în biserici

Chapelle des Jésuites a primit o schimbare de stil datorită bugetului de marketing presupus enorm al Diablo 4.

Era escapadelor licențioase de marketing a jocurilor video a scăzut încă de atunci de când Sony a folosit o capră moartă pentru a promova God of War 2, dar iată cel puțin o performanță ușor riscantă de la Blizzard: dezvoltatorul Diablo 4 a acoperit interiorul unei catedrale franceze cu reprezentări ale lui Lilith, Regina Succubilor.

Catedrala în cauză este Chapelle des Jésuites (Capela iezuiților) din Cambrai, o biserică în stil baroc din secolul al XVII-lea din nordul Franței. Clădirea a fost desconsacrată, potrivit Blizzard, ceea ce înseamnă că nu mai este oficial un loc sacru. Este totuși un monument istoric, așa că dacă te întrebi dacă Blizzard a pictat de fapt „cele cinci clase de personaje din Diablo 4 în timp ce se ciocnesc cu puterile răului” în interiorul capelei: nu a făcut-o. Un total de 20 de picturi au fost realizate pe pânză și apoi instalate pe tavanul, cupola și peretele din spate al catedralei.

diablo biserica

O muncă impresionantă

Toate împreună, lucrările cuprind o pictură murală de 50 de metri și a durat 30 de zile pentru a fi pictate, potrivit Blizzard. Acestea au fost completate de o echipă condusă de artistul Adam Miller, care spune că proiectul l-a interesat în parte pentru că „amploarea și viteza lui păreau puțin nebunești”. Henry Hobson, care a regizat videoclipul, a descris rezultatul ca un spațiu clasic care a fost „corupt” de reprezentările lui Miller ale universului Diablo.

Picturile murale probabil nu se potrivesc cu picturile existente ale capelei, reprezentări ale vieții lui Hristos ale pictorului flamand Arnould de Vuez, dar nu aș spune cu adevărat că spațiul a fost corupt, cel puțin nu prin conținutul demonic al operei de artă. Ca un exemplu, Judecata de Apoi a lui Jan van Eyck din anii 1440 este mult mai înfiorător decât aceste picturi de tip artă conceptuală: prezintă o grămadă de corpuri perforate și sfâșiate de demoni.

Acestea fiind spuse există, de fapt, două perioade beta în această lună, o beta închisă pentru precomenzi în perioada 17-20 martie și apoi o beta deschisă pentru toată lumea în perioada 24-27 martie.