03 mart. 2023 | 06:30

Se întâmplă cu salariile acestor bugetari în 2023, majorarea așteptată de sute de mii de români

ACTUALITATE
Se întâmplă cu salariile acestor bugetari în 2023, majorarea așteptată de sute de mii de români

În ultima săptămână, au fost anunțate mai multe majorări salariale pentru bugetari, unele mai puțin justificate decât altele. Ideea de bază este că niciodată nu a existat un moment mai bun decât acum pentru a intra în rândul angajaților la stat.

Cele mai importante schimbări pe partea de finanțe în 2023 se pare că se vor regăsi în sistemul de educație din România, odată cu actualizarea Legilor Educației. Schimbările vizează în egală măsură angajații din învățământul preuniversitar și superior, iar la această oră se află în dezbatere publică. În final, ce se dorește este creșterea atractivității învățământului pentru un număr cât mai mare de oameni capabili și, în acest fel, creșterea calității procesului educațional și reducerea ratei de analfabetism funcțional.

Ce se întâmplă cu salariile din Educație

„Cred că după un deceniu de la adoptarea Legii 1/2011, mai bine de un deceniu, vedem o serie de schimbări în societate și o serie de statistici îngrijorătoare vizavi de performanța, dar și de echitatea sistemului de educație. Și atunci, bazat pe studiile din ultima vreme, bazat pe lecțiile pandemiei și pe consultarea publică ce a rezultat în viziunea ‘România educată’ a fost elaborat acest pachet legislativ care își propune să răspundă la toate aceste provocări”, a afirmat Ligia Deca într-o intervenție la Radio România Actualități, în cadrul emisiunii Apel Matinal.

Vizavi de modificările cele mai importante ce urmează să fie implementate în educația din România, acestea vizează sistemul de salarizare, majorări.

„În principiu vorbim despre creșterea calității, reforme pentru creșterea calității și pentru scăderea analfabetismului funcțional, iar aici discutăm despre creșterea calității cadrelor didactice și a modului în care ne uităm la cariera didactică și o susținem mai bine, îi dăm mai mult respect în societate, inclusiv din creșterea nivelului de salarizare, aș zice eu, în mod consistent.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele