Elon Musk nu este singurul care vrea „să se joace” în creierul tău: ce planuri mărețe au Jeff Bezos și Bill Gates, ce este Synchron
Într-un laborator din Brooklyn, doldora cu imprimante 3D, angajații unui startup ce se ocupă cu interfețe pentru creier, numit Synchron, lucrează la o tehnologie concepută pentru a transforma viața de zi cu zi a persoanelor cu paralizie.
Printre investitorii Syncron se numără și Bill Gates sau Jeff Bezos.
Comutatorul de sincronizare este implantat prin vasele de sânge pentru a permite persoanelor cu mobilitate fizică zero sau limitată să opereze tehnologii precum cursoare și dispozitive inteligente, folosindu-și mintea.
Până acum, tehnologia în curs de dezvoltare a fost folosită pe trei pacienți din SUA și patru din Australia.
Diferența dintre Synchron și Neuralink
Fondată în 2012, Synchron face parte din industria în plină dezvoltare a interfețelor creier-calculator sau BCI.
BCI este un sistem care descifrează semnalele creierului și le traduce în comenzi pentru tehnologii externe.
Poate cel mai cunoscut nume din branșă este Neuralink, a lui Elon Musk, care este, de asemenea, CEO-ul Tesla, SpaceX și Twitter.
În august 2020, Food and Drug Administration a acordat Synchron distincția Breakthrough Device, care se acordă pentru dispozitivele medicale care au potențialul de a oferi un tratament îmbunătățit pentru afecțiunile debilitante sau care pun viața în pericol.
Synchron înrolează pacienți într-un studiu de fezabilitate timpurie și își propune să arate că tehnologia este sigură pentru a fi pusă în practică pe oameni.
Șase pacienți vor fi conectați la BCI, de la Synchron, în timpul studiului. Directorul comercial, Kurt Haggstrom, a spus că acest pas reprezintă doar jumătatea drumului spre un eventual succes.
Compania nu are încă venituri, iar un purtător de cuvânt a spus că Synchron nu comentează cât de mult va costa procedura, în cele din urmă.
De vreme ce mulți jucători concurenți trebuie să implanteze BCI-urile printr-o intervenție chirurgicală pe creier deschis, Synchron se bazează pe o abordare mai puțin invazivă care pare să aibă la bază zeci de ani de tehnici endovasculare existente, a declarat, de asemenea, compania.