20 feb. 2023 | 21:43

Ucraina promite că va pune capăt războiului cu Rusia: „Tancurile noastre vor fi în Piața Roșie din Moscova”

ULTIMA ORĂ
Ucraina promite că va pune capăt războiului cu Rusia: „Tancurile noastre vor fi în Piața Roșie din Moscova”

Kievul a promis că va pune capăt conflictului cu Rusia. Șeful Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a precizat, cu câteva zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea războiului rus în țara sa, că „tancurile noastre vor fi parcate în Piața Roșie din Moscova”, într-o bună zi.

Promisiunea unui înalt oficial ucrainean după un an de război cu Rusia

Oficialul ucrainean de rang înalt a declarat, duminică, că bătăliile din următoarele luni vor reprezenta un moment „definitoriu” pentru conflictul actual. De asemenea, Oleksii Danilov a promis că Ucraina va face dreptate pentru civilii omorâți de ruși. Potrivit acestuia, președintele rus Vladimir Putin nu se va opri la o singură țară, dacă trupele sale vor obține victoria.

„Tancurile noastre vor fi în Piața Roșie și asta va fi dreptatea. Ne-au invadat teritoriul, ne-au ucis femeile, copiii, bătrânii și civilii. Dacă nu le dăm un răspuns adecvat, este doar o chestiune de timp până când vor invada o altă țară”, a avertizat șeful Consiliului de Securitate și Apărare, scrie The Sun.

Cum va rămâne Putin în istorie

Oficialul ucrainean a subliniat că nu Kievul a început războiul, insistând că este doar o chestiune de timp până când Federația Rusă se va autodistruge. În opinia lui Oleksii Danilov, în următoarele 12 luni, Rusia va deveni din ce în ce mai divizată, iar Putin va rămâne în istorie ca omul care și-a distrus țara.

Despre liderul de la Kremlin, oficialul ucrainean a spus că este „geamănul lui Hitler”, adăugând că și el va sfârși într-un buncăr, la fel ca dictatorul nazist. Șeful Consiliului de Securitate și Apărare l-a acuzat pe Vladimir Putin că vrea să împartă Ucraina în două națiuni, precum Coreea de Nord și de Sud, pentru a prezenta iluzia victoriei.

Aliatul occidental pe care Oleksii Danilov îl laudă

Kievul se teme că aliații săi occidentali s-ar putea pierde în această situație și ar putea face presiuni pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să cedeze terenul pentru pace. Până atunci, Marea Britanie a promis că va oferi Ucrainei tot ajutorul de care are nevoie.

Danilov a amintit că un incident din 2021, când distrugătorul Royal Navy HMS Defender a navigat pe lângă Crimeea, provocând un răspuns militar furios din partea lui Putin, a dovedit că Marea Britanie era pregătită să „apere dreptul internațional”.

„Dumnezeu îi binecuvântează pe cei neînfricați. Dacă mai multe nave ar fi navigat pe acel curs, poate că acest război nu ar fi început niciodată”, a indicat el.