09 feb. 2023 | 14:25

Recordul greu de doborât: ce vârstă are cel mai bătrân câine din lume

ACTUALITATE
Recordul greu de doborât: ce vârstă are cel mai bătrân câine din lume

Cel mai în vârstă dintre „băieții cuminți”.

Cel mai bătrân câine din lume a fost încoronat la vârsta de 30 de ani și 268 de zile, depășindu-l pe câștigătorul anterior, Spike, care a fost anunțat în urmă cu doar două săptămâni, la vârsta de 23 de ani. Spike, micul Chihuahua a atins o vârstă grozavă, dar a fost bătut cu aproape 10 ani de Bobi, care aproape că și-a pierdut viața la doar câteva zile după.

Născuți într-o familie de vânători care nu avea spațiu pentru mai multe animale, frații lui Bobi au fost scoși din grădina în care mama lor a născut și au fost uciși. Cu toate acestea, Leonel Costa, care era un copil la acea vreme, a observat că mama lui Bobi continua să meargă la cabană.

Părea că părinții lui Costa au ratat unul dintre cățelușii care se ascundea printre niște lemne. Așadar, Costa și fratele său au pus la cale un plan de a ascunde câinele până la momentul oportun.

„Știam că atunci când câinele își deschide ochii, părinții mei nu îl vor mai îngropa”, a spus el pentru Guinness World Records. „Se știa că acest act nu putea sau ar trebui făcut.”

Regele câinilor

Două săptămâni mai târziu, sistemul nervos al puiului se dezvoltase suficient pentru ca Bobi să-și deschidă ochii și, în timp ce planul lui Costa funcționase, părinții lui erau mai puțin încântați. „Mărturisesc că atunci când au aflat că știm deja, au țipat mult și ne-au pedepsit, dar a meritat și pentru un motiv întemeiat!”

Se pare că Bobi a primit și s-a folosit de o a doua șansă la viață și a alergat într-adevăr cu ea, deținând în continuare recordul mondial Guinness pentru cel mai bătrân câine viu din istorie. Ultimul câine care s-a apropiat, un caine de vite australian, a împlinit 29 de ani în 1939.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo, o rasă care în mod normal trăiește doar aproximativ 12 până la 14 ani. În ceea ce privește modul în care a reușit să reziste atât de mult, se pare că rețeta lui Bobi pentru o viață lungă este să se plimbe liber, să socializeze cu alte animale și să se bucure de o dietă foarte asemănătoare omului dar spălată pentru a scăpa de condimente.

„Ce am mâncat noi, au mâncat și ei”, a explicat Costa. „Între o cutie de hrană de origine animală sau o bucată de carne, Bobi nu ezită și ne alege mâncarea.”