19 ian. 2023 | 11:30

Bitcoin pare să scoată capul din nisip, după falimentul giganților crypto: ce se întâmplă cu principala criptomonedă

ACTUALITATE
Bitcoin pare să scoată capul din nisip, după falimentul giganților crypto: ce se întâmplă cu principala criptomonedă

După un aparent război în domeniul criptomonedelor, cu mai multe falimente răsunătoare în industrie, arestări și procese cu vedete, Bitcoin se pare că încearcă să fie imună la dezastrul din piața crypto.

Moneda Bitcoin pare să se apropie de un nivel confortabil de stabilitate, după o lună în care a scăzut până la aproximativ 16.500 de dolari. Acum, de câteva zile, gravitează în jurul cifrei de 21.000 de dolari pe unitate. La momentul redactării acestui material, puteai cumpăra principala criptoactivă cu 20.759 de dolari, în creștere cu 26,28% în ultimele 30 de zile.

Ce se întâmplă cu Bitcoin, după falimentul FTX

În ultimele cinci zile, fluctuațiile de preț ale Bitcoin nu au depășit 1,05%. Cu alte cuvinte, valoarea de achiziție a principalei criptomonede pare să se fi stabilizat, revenind în sfârșit peste prețul la care a fost în momentului anunțului falimentului FTX, faimoasa platformă de tranzacționare a criptomonedelor condusă de Sam Bankman – Fried.

Doar în ultimele șapte zile, prețul de achiziție al Bitcoin a crescut cu peste 22%, conform CoinMarketCap. Ca referință, același procent de scădere a prețului, nu de urcare, a fost obținut între 7 și 8 noiembrie. La momentul respectiv, investitorii încă încercau să se acomedeze cu ideea colapsului suferit de FTX și, în același timp, sperau la salvarea platformei de către Binance, lucru care nu s-a întâmplat.

În săptămânile ulterioare acelui moment, Bitcoin a scăzut sub 16.000 de dolari de mai multe ori. Dacă vrei să ai un moment în care a fost confirmat dezastrul, CoinDesk a relatat pentru prima dată despre neregulile de la fondul speculativ al FTX, Alameda Research, pe 2 noiembrie. La scurt timp după, criptomonede în valoare de miliarde de dolari au fost retrase de pe FTX în doar câteva zile. După aceea, în mai puțin de o săptămână, un potențial acord de salvare cu Binance s-a dus în cap pe 8 noiembrie. Aât FTX, cât și Alameda, au confirmat falimentului pe 11 noiembrie. Tot atunci, principala criptomonedă, Bitcoin, a devenit un motiv de îngrijorare pentru investitori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele