Dezvăluiri despre liderul grupării Hell’s Angels din România, extrădat în cătușe. Ce îl așteaptă pe Marius Lazăr în SUA
Liderul motocicliștilor români ai filialei Hell’s Angels, care era urmărit internațional și fusese prins în București, în luna decembrie, va fi extrădat în Statele Unite, unde va fi judecat pentru fapte deosebit de grave. Marius Lazăr este acuzat că face parte dintr-o grupare de traficanți de droguri și că ar fi negociat lichidarea a doi rivali.
Marius Lazăr a fost extrădat în SUA
Update 17 ianuarie, ora 11.31. Fostul lider din România al grupării Hell’s Angels a fost extrădat în SUA. O escortă cu agenți federali americani l-a preluat pe Marius Lazăr la aeroport, acesta urmând să fie dus în fața judecătorilor americani. În Statele Unite îl așteaptă un proces la capătul căruia riscă zeci de ani de închisoare. Sau ar putea deveni martor important al acuzării și, astfel, să își negocieze o pedeapsă mai blândă.
Maius Lazăr a parcurs ultimii pași pe tărâm românesc printr-un terminal privat al Aeroportului Internațional Henri Coandă – Otopeni. La cererea agenților US Marshal veniți la București ca să îl preia, operațiunea de extrădare propriu-zisă a fost făcută în condiții de securitate maximă, departe de aglomerația din aeroport și platformele obișnuite pentru extrădările anterioare.
„Noi suntem în contact tot timpul cu avocații dânsului din Statele unite și ne țin la curent cu procedurile. Și ca alternativă vom solicita transferul dânsului pentru executarea pedepsei în România, în cazul în care soluția la CEDO nu va fi una favorabilă”, a explicat Elena Lazăr, avocata lui Marius Lazăr, potrivit Știrile Pro TV.
Știrea inițială: Potrivit Poliției Române, cererea de extrădare a lui Marius Lazăr a fost aprobată în luna ianuarie 2023, urmând ca bărbatul de cetățenie română să fie transferat în SUA. El este liderul motocicliștilor Hell’s Angels din România.
În 2020, Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au desfășurat investigații despre Hell’s Angels România și membrii săi implicați în traficul internațional de droguri. La anchetă au participat D.E.A. și U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite.
Acuzații grave pentru gruparea de motocicliști Hell’s Angels
Autoritățile americane acuză gruparea de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, încălcare regimului armelor și munițiilor, săvârșirea de acte pregătitoare pentru infracțiunea de omor, grup infracțional organizat, ce intră sub incidența legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act), toate prevăzute de Codul Penal al SUA.
Washington a emis un mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, pe numele lui Marius Lazăr, cerere pusă în aplicare de Poliția Română. În vârstă de 49 de ani, bărbatul a fost prins la finalul lunii decembrire și încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă al Poliției Capitalei.
Românul este considerat unul dintre cei mai periculoși traficați de droguri urmăriți internațional
Pe numele său, Curtea de Apel București (CAB) emisese, la 15 decembrie 2022, un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, Marius Lazăr fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani. Mai mult, este acuzat că ar fi negociat uciderea a doi rivali.
În urmă cu trei ani, el și trei complici au fost prinși când urmau să achite cocaina comandată cu 50.000 de euro și două imobile. În momentul reținerii, suspectul avea banii și actele de proprietate asupra sa.
Românul ar fi negociat cu doi neozeelandezi, dar și cu alți membri ai Hell’s Angels o tranzacție de 400 de kilograme de cocaină destinată pieței americane, plus 10 kg de cocaină pentru România. Totodată, Marius Lazăr ar fi vrut să furnizeze mașini blindate și arme de asalt (de la AK 47, la grenade M26, pistoale Zastava, puști Zastava și veste antiglonț produse la fabrica Zastava Arms) în Serbia.