03 ian. 2023 | 23:46

Discuție între Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak. Anunțul făcut de liderul ucrainean

ULTIMA ORĂ
Discuție între Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak. Anunțul făcut de liderul ucrainean

Rishi Sunak a reafirmat sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina, într-o convorbire telefonică avută la începutul lunii ianuarie cu Volodimir Zelenski. Cei doi lideri au vorbit după ce un atac cu rachete ucrainene a ucis zeci de soldați ruși într-un oraș din regiunea Donețk.

Marea Britanie sprijină total Ucraina în 20223

Rusia a declanșat o avalanșă de atacuri asupra siturilor ucrainene în perioada de Anul Nou.

Dl Sunak i-a spus președintelui ucrainean că țara sa poate „conta pe Marea Britanie pentru a continua să o sprijine pe termen lung”.

Un purtător de cuvânt de la Downing Street a declarat: „Nu am avut timp să discutăm despre acest subiect: „Liderii au discutat despre oribilele atacuri cu drone asupra Ucrainei din ultimele zile, iar prim-ministrul a declarat că gândurile Regatului Unit au fost cu poporul ucrainean în timp ce continuă să trăiască sub un astfel de bombardament.

Prim-ministrul a spus că Ucraina poate conta pe Marea Britanie pentru a continua să o sprijine pe termen lung, așa cum a demonstrat prin livrarea recentă a peste 1.000 de rachete antiaeriene.

„Se lucrează, de asemenea, la furnizarea de echipamente suplimentare în următoarele săptămâni și luni pentru a asigura victoria Ucrainei pe câmpul de luptă, a adăugat premierul.”

Ce au discutat Sunak și Zelenski

Cei doi lideri au discutat despre recentul summit al Forței Expediționare Întrunite din Letonia, desfășurat luna trecută.

„Liderii au convenit să rămână în strânsă legătură în următoarele săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Într-un tweet, Zelenski a vorbit despre speranțele de a „aduce victoria mai aproape” în 2023, cu sprijinul Regatului Unit.

El a scris pe Twitter că, împreună cu Rishi Sunak, „am discutat despre continuarea cooperării în domeniul apărării”.

„Am convenit să ne intensificăm eforturile pentru a aduce victoria mai aproape încă din acest an. Avem deja decizii concrete în acest sens”.

Liderul ucrainean pare să înceapă noul an cu o rundă de apeluri telefonice către liderii și aliații europeni, inclusiv către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.