02 ian. 2023 | 15:43

Membri ai grupului de mercenari Wagner din Ucraina, dați în urmărire de Rusia. Ar fi fugit dintr-o tabără

ULTIMA ORĂ
Membri ai grupului de mercenari Wagner din Ucraina, dați în urmărire de Rusia. Ar fi fugit dintr-o tabără

Ministerul rus de Interne a dat în urmărire șase presupuși membri ai grupului de mercenari Wagner, care ar fi evadat dintr-o tabără de antrenament dintr-o regiune ocupată din Ucraina în urmă cu o săptămână.

Rusia caută membri Vagner fugari

Site-ul de informații rusești Donday sugerează că printre fugari se numără trei cetățeni uzbeci, un cetățean kârgâz, un cetățean belarus și un cetățean rus, deși RFE/RL nu a reușit să confirme acest raport.

Unele rapoarte spun că bărbații sunt înarmați.

Ministerul a refuzat să ofere detalii despre cei șase, despre care se spune că ar fi fugit dintr-o tabără de antrenament a grupului din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde forțele ruse și separatiștii susținuți de Rusia dețin o mare parte din teritoriu.

Ce spune șeful grupului

Șeful grupului Wagner, Yevgeny Prigozhin, aliat al lui Putin, a refuzat de asemenea să ofere mai multe informații, în afară de a spune că „o mulțime de ticăloși sunt reținuți” în orașele din regiunile ucrainene pe care Rusia a pretins că le-a anexat la sfârșitul lunii septembrie.

Wagner ar fi furnizat mii de soldați plătiți pentru a ajuta forțele rusești în invazia la scară largă a Ucrainei, care durează de 10 luni.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a estimat că până la 40.000 de prizonieri ruși care au schimbat serviciul pentru o perioadă mai scurtă de detenție ar putea servi în forțele de mercenari ale Rusiei care luptă în Ucraina.