PSD dezvăluie un nume pentru prezidențialele din 2024: „Acum este candidatul nostru”

PSD dezvăluie un nume pentru prezidențialele din 2024: „Acum este candidatul nostru”

Fostul ministru al Apărării a făcut primele declarații de când și-a dat demisia de la șefia MApN. Oficialul a explicat ce l-a determinat să ia această decizie și a făcut dezvăluiri despre alegerile prezidențiale din 2024. Pe cine mizează PSD pentru fotoliul de la Cotroceni. Dîncu a spus care ar fi cel mai potrivit politician pentru funcția de președinte din partea social-democraților.

Cine este cel mai potrivit politician PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, este primul lider al partidului care îl aduce pe Marcel Ciolacu în discuția legată de alegerile prezidențiale din 2024.

„Marcel Ciolacu spune că vom face alegeri interne și că acestea o să stabilească mai bine, dar să vedem dacă vom avea alternative. Dar acum el are, din perspectiva noastră, toate atributele, pentru că îţi trebuie un lucru ca să fii candidat: în primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău”, a precizat Vasile Dîncu.

Potrivit fostului ministru al Apărării, Marcel Ciolacu „este sincer” când spune că nu va candida la prezidențiale, „pentru că el spune că acum un preşedinte al PSD nu poate să câştige acel plus de care avea nevoie ca să facă o majoritate. Eu cred că, până ce vom găsi alte soluţii sau dacă vom căuta alte soluţii, Marcel Ciolacu a început, şi prin ideea de toleranţă pe care o are, printr-un anumit tip de implicare diferit decât alţi preşedinţi, cred că e acum candidatul nostru”.

Vasile Dîncu rupe tăcerea despre demisie

În primul interviu acordat de la renunțarea la funcția de ministru al Apărării pentru B1 TV, Vasile Dîncu a susținut că a existat un „ordin” să fie „linșat” de către anumiți analiști la unele televiziuni, după declarațiile sale în legătură cu necesitatea negocierilor pentru pacea în Ucraina. Social-democratul a mai spus că Marcel Ciolacu a fost de acord cu declarațiile care au dus la demisia sa, motiv pentru care a simțit că poate „să se întoarcă liniștit” în PSD.

„Mor oameni într-un război şi oprirea unui război este o misiune foarte importantă pentru oricine se raportează la un asemenea conflict. Reconstrucţia Ucrainei, apoi, refacerea zonei şi a relaţiilor internaţionale din această zonă, acestea sunt imperative, până la urmă. Nu trebuie să fii mare strateg ca să îţi dai seama că aceasta este calea.

Până la urmă, am văzut singur că în momentul când s-a dat aşa, un caz, ordin ca să fiu linşat de unii analişti sau televiziuni care imediat au spus că am procedat greşit, pentru că nu m-am pronunţat în consens cu România, cu punctul de vedere al României, cu punctul de vedere al Guvernului.

Şi punctul de vedere al României şi al Guvernului este acela că trebuie să oprim acest război, că este normal ca acest război să se oprească. Dar s-a considerat aşa, cum se întâmplă la noi, că pot să spună orice despre oricine”, a menționat Vasile Dîncu.

Cu toate că partidele ezită să își anunțe oficial candidații, cel mai probabil, liberalii vor merge cu Nicolae Ciucă, reprezentanții USR vor miza pe Cătălin Drulă, iar AUR se bazează pe George Simion.