10 nov. 2022 | 18:20

Trafic paralizat, trenuri trase pe dreapta și sute de mii de pasageri afectați. Grevă generală pentru creșterea salariilor în Marea Britanie

ULTIMA ORĂ
Trafic paralizat, trenuri trase pe dreapta și sute de mii de pasageri afectați. Grevă generală pentru creșterea salariilor în Marea Britanie

Navetiștii vor avea parte de noi călătorii de coșmar, deoarece mecanicii de tren din Marea Britanie de la 12 operatori vor intra în grevă la sfârșitul acestei luni.

Anunțul este cea mai recentă acțiune într-un an tulbure pentru cei care se bazează pe serviciul feroviar britanic pentru a ajunge la serviciu.

Membrii Aslef vor ieși în stradă pe 26 noiembrie, după ce sindicatul a declarat că încă așteaptă o ofertă salarială din partea angajatorilor, în ciuda negocierilor.

Acest lucru are loc după o dispută de lungă durată privind salariile.

„Nu avem altă soluție decât să facem din nou grevă”

Secretarul general Mick Whelan a declarat: „Regretăm că pasagerii vor fi deranjați pentru încă o zi. Nu ne dorim să luăm această măsură. Retragerea forței de muncă este întotdeauna ultima soluție pentru un sindicat.”

„Am venit la masă, așa cum o vom face întotdeauna, cu bună credință, dar în timp ce industria continuă să nu facă nicio ofertă – din cauza acordului dubios pe care l-a semnat cu Departamentul pentru Transporturi – nu avem altă soluție decât să facem din nou grevă.”

Ei vor ca șoferii să accepte o reducere reală a salariilor. În condițiile în care inflația a ajuns la două cifre, mecanicii de locomotivă care au ținut Marea Britanie în mișcare în timpul pandemiei trebuie să muncească la fel de mult în acest an ca anul trecut, dar pentru mai puțin.

„Vrem ca firmele – care fac profituri uriașe – să facă o ofertă salarială adecvată, astfel încât membrii noștri să poată ține pasul cu costul vieții. Cei mai mulți dintre acești șoferi nu au avut o creștere salarială din 2019.”

Anunțul de astăzi vine în aceeași zi în care un serviciu redus de metrou din Londra cauzează probleme pentru milioane de oameni care se deplasează în capitală.

Pasagerii au fost îndemnați să verifice înainte de a călători astăzi și vineri dimineața, când se așteaptă ca serviciile să fie, de asemenea, afectate de grevă.

Transport for London (TfL) a anunțat că joi, serviciile de metrou și DLR ar putea suferi modificări de ultim moment, în timp ce tramvaiele din Londra vor avea un orar redus.

RMT a declarat că s-a oferit să suspende greva în timpul discuțiilor, dar a acuzat TfL că i-a respins propunerile.

Glynn Barton, directorul operațional al TfL, a declarat că nu au fost făcute propuneri de modificare a pensiilor sau a condițiilor.

RMT a declarat că a cerut TfL să întrerupă orice reducere a locurilor de muncă și modificări ale pensiilor pentru a da timp ambelor părți să negocieze un acord.

Secretarul general Mick Lynch a declarat: „TfL a ratat o ocazie de aur de a face progrese în aceste negocieri și de a evita greva. Membrii noștri sunt hotărâți în determinarea lor de a vedea o soluționare corectă a acestui conflict și vor continua campania lor industrială atât timp cât va fi nevoie”.