12 oct. 2022 | 14:01

Coșmarul WhatsApp: au vrut să facă aplicația mai bună, dar ne-au pus pe toți în pericol. Dacă ai cont, îl vei șterge sigur

ACTUALITATE
Coșmarul WhatsApp: au vrut să facă aplicația mai bună, dar ne-au pus pe toți în pericol. Dacă ai cont, îl vei șterge sigur

Serviciile de mesagerie instant duc o acerbă competiție între ele, pentru a câștiga o cotă de piață cât mai mare. Așa se face că, periodic, fiecare dintre platforme și aplicații suferă modificări, ca să devină cât mai performantă și atractivă.

Problema este că, uneori, în încercarea de a le face mai bune, cei ce le controlează ajung efectiv să le distrugă și să le transforme într-un veritabil coșmar.

Acest lucru tocmai s-a întâmplat cu WhatsApp, în cazul utilizatorilor din India. Dacă nu vor fi remediate problemele despre care vom discuta în detaliu în rândurile de mai jos, urmează să fie afectați și utilizatorii din celelalte colțuri ale lumii, inclusiv noi, ca europeni.

Concret, se pare că WhatsApp a lansat noi funcții pentru companii. Este vorba despre instrumente special dedicate firmelor, menite să le ajute să comunice și să ofere suport clienților. Problema a apărut în momentul în care, în goana după vânzări, multe companii au început să folosească într-o manieră abuzivă noile opțiuni. Utilizatorii WhatsApp vizați de aceste companii sunt efectiv luați cu asalt de foarte multe mesaje comerciale, primite zi și noapte de la cei ce doresc să le vândă anumite produse.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că, prin noua mișcare a celor de la WhatsApp, s-a lăsat o ușă larg deschisă spam-ului la nivel înalt!

Momentan, după cum precizam mai sus, utilizatorii din India sunt vizați, dar și pe noi ne paște pericolul, dacă noile funcții vor apărea sub forma actuală în Europa!

Oricât de mult ți-ar plăcea WhatsApp-ul, vei fi „forțat” să-l ștergi

Fără îndoială că, dacă WhatsApp nu va găsi soluția de a închide această ușă a mesajelor comerciale abuzive, foarte mulți utilizatori vor prefera să renunțe la acest serviciu și să se mute pe o altă platformă. În definitiv, cui i-ar face plăcere să primească 10-20 de mesaje publicitare pe zi?

Este supărător și, mai mult decât atât, poate fi și deranjant, mai ales dacă ai notificările pornite și ești continuu agasat cu mesaje. Deschizi WhatsApp-ul, crezând că ai primit un mesaj important de la un membru al familiei sau un coleg de serviciu, și vezi acolo o reclamă. Când se întâmplă de zeci de ori în decurs de câteva ore, e lesne de înțeles că vei migra către serviciile unei alte platforme, în cel mai scurt timp!