De ce nu mai auzim povești despre Triunghiul Bermudelor acum: ce se întâmplă cu un mister vechi de zeci de ani
Practic, în ultima parte a secolului al XX-lea, nu era zi în care să răsfoiești ziarele fără să găsești cel puțin o știre despre Triunghiul Bermudelor, o zonă aflată în Oceanul Atlantic care făcea navele și avioanele dispărute.
În ultimii ani, pare să se fi lăsat liniștea peste acest subiect misterios, iar oamenii se întreabă de ce.
Interesul pentru zona oceanică, aflată între Florida, Puerto Rico și Bermuda, a atins vârful în 1968, odată cu un articol despre „Zborul 19”, din 1945. La 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane dispăreau în Triunghiul Bermudelor, deși condițiile meteo nu erau extreme, iar o parte dintre militari aveau experiență de zbor. Ce-i drept, printre aceștia se aflau și cursanți.
Un mesaj radio a fost interceptat în jurul orei 16, între un cursant și instructor, primul explicând că busola aeronavei nu funcționa. La scurt timp după aceea, avioanele s-au pierdut undeva la est de Floridă și nu s-a mai știut nimic despre ele.
Statistica arată că în Triunghiul Bermudelor nu dispar mai multe nave decât în alte părți
Oricât de intrigant ar fi fost respectivul articol, avioanele dispar din tot felul de motive. În acest caz, se presupune că, după ce s-a pierdut, echipajul a fost probabil forțat să plonjeze în apa agitată.
„Majoritatea disparițiilor pot fi atribuite caracteristicilor unice de mediu ale zonei”, s-a scris într-un raport. „În primul rând, Triunghiul Diavolului este unul dintre cele două locuri de pe Pământ în care se întâmpla variații ale busolei. Cantitatea de variație se modifică cu până la 20 de grade, pe măsură ce se înconjoară Pământul. Dacă această variație sau eroare a busolei nu este compensată, un navigator s-ar putea pierde”, se mai menționează.
Toate cele de mai sus sunt irelevante, se pare, deoarece statistic nu există mai multe incidente în Triunghiul Bermudelor, în comparație cu alte zone ale oceanelor și mărilor. Convingerea că există mai multe scufundări în zonă vine, probabil, de la mass-media, cea care a încercat să exploateze subiectul.
Totuși, de ce sunt oamenii mai puțin interesați de Triunghiul Bermudelor acum?
Probabil pentru că subiectul a fost atât de viralizat, la un moment dat, încât publicul a început să se plictisească de el.