05 oct. 2022 | 08:35

Se întâmplă pe străzile din România și nu mai scapă niciun șofer: rămâi fără permis mai ușor decât înainte

ACTUALITATE
Se întâmplă pe străzile din România și nu mai scapă niciun șofer: rămâi fără permis mai ușor decât înainte

Străzile din România continuă să genereze cele mai multe victime din Europa. Nivelul inconștienței printre șoferii de pe meleaguri mioritice ai fi crezut că a atins de mult timp apogeul, dar continuă să urce, iar autoritățile caută soluții din ce în ce mai creative pentru a descuraja, în primul rând, vitezomanii.

În timp ce o mașină de poliție Dacia de acum 10 – 15 ani ”se luptă” pe străzile dintr-o comună din Moldova, Poliția Rutieră din Cluj a ajuns să apeleze la drone pentru a-i prinde șoferii vitezomani. Apelul la tehnologie de ultima oră ar trebui să facă minuni în a-i identifica pe șoferii românii care depășesc viteza legală de deplasare pe drumurile publice.

In orice caz, investiția a fost făcută după ce, în ultimele săptămâni, numărul accidentelor cu victime a crescut. În septembrie, s-au produs 70 de accidente doar pe străzile din județul Cluj, dintre care aproape 20 cu victime.

drone-trafic monitorizare

Poliția Română și dronele

Încă de weekendul trecut, mai mulți șoferi care circulau pe raza județului Cluj au rămas rămas fără permis de conducere, după ce au fost filmați încălcând regulile de circulație de o dronă a Poliției Rutiere.

Polițiști rutieri din cadrul IPJ Cluj au acționat pe sectorul de drum DN1 E60, limită cu județul Bihor, cu scopul de a identifica acei conducători auto care nu respectă normele rutiere, în special a celor care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează manevre de depășire neregulamentare. Astfel că au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 9 permise de conducere pentru conducătorii auto care au efectuat manevre de depășire neregulamentare.

Drona poate fi ridicată până la o înălţime de 120 metri, suficient cât să obţină datele de identificare a maşinii care circulă neregulamentar. În paralel, Poliția Rutieră continuă să se bazeze și pe clasicele radare. Totuşi, șoferii sunt de părere că poliția ar trebui să fie mult mai prezentă în trafic.”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele