18 iul. 2022 | 08:00

Adevărul despre achiziția Twitter de către Elon Musk: mai multe avertismente, confirmate

ACTUALITATE
Adevărul despre achiziția Twitter de către Elon Musk: mai multe avertismente, confirmate

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, face acum subiectul unui proces, după ce a revenit asupra deciziei de a achiziționa Twitter pentru 44 miliarde de dolari. În mod previzibil, adevărul este undeva la mijloc.

În ultimele săptămâni, au apărut mai multe detalii interesante despre achiziția Twitter de către Elon Musk, unele mai contradictorii decât altele. Important este însă că, deși anularea achiziției părea că a venit din senin pentru șeful Tesla și SpaceX, realitatea este una semnificativ mai complexă decât atât. Avertismentele în acest sens au existat de mai mult timp.

Cât a anulat Elon Musk achiziția Twitter, de fapt

Pe 28 iunie, Elon Musk i-a trimis un mesaj CEO-ului Twitter, Parag Agrawal. Cu acea ocazie, i-a atras atenția asupra faptului că, avocații gigantului încearcă să stârnească probleme în contextul achiziție. Mesajul făcea referire la efortul avocaților angajați de Twitter de a obține cât mai multe informații legate de fondurile pe care Musk ar fi urmat să le folosească pentru achiziție.

”Avocații tăi folosesc aceste conversații pentru a cauza probleme. Asta trebuie să înceteze”, pare să-i fi spus șefului platformei de microblogging. Aparent, mesajul a venit la scurt timp după ce Musk a fost întrebat de respectivii avocați cum va putea să finanțeze achiziția.

Aceste informații au ajuns online la câteva zile după ce Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru că a decis să se retragă din achiziție de 44 de miliarde de dolari. Procesul va avea loc în tribunalul din Delaware, SUA, iar rețeaua de socializare speră să-l oblige pe Musk să achite prețul de 54,2 dolari per acțiune.

Cel mai bogat om din lume este de părere că Twitter nu și-a respectat partea sa de afacere din cauza modului în care a ascuns particularitățile legate de conturile false de pe platformă. Deși platforma de microblogging insistă de mulți ani că doar 5% dintre utilizatorii activi sunt falși sau boți de spam, nu a fost foarte transparentă vizavi de procesul prin care a calculat acea valoare și nici pe marginea metodologiilor sale de testare ale acestui aspect.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele