21 mart. 2022 | 17:10

Rusia folosește oamenii mobilizați din regiunile Donețk și Lugansk pe post de „carne de tun“

ULTIMA ORĂ
Rusia folosește oamenii mobilizați din regiunile Donețk și Lugansk pe post de „carne de tun“

Rusia folosește oamenii mobilizați din regiunile ocupate temporar Donețk și Lugansk drept „carne de tun“. Aceștia sunt trimiși să efectueze o misiune de recunoaștere în forță pentru a stabili pozițiile de tragere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Din 250-300 de astfel de „mobilizați“, 200 nu s-au mai întors, relatează Pravda.ru. Mai multe detalii, în continuare.

Oamenii mobilizați din regiunile Donețk și Lugansk, folosiți de Rusia drept „carne de tun“

Invadatorii ruși îi folosesc pe oamenii mobilizați din regiunile Donețk și Lugansk pe post de „carne de tun“, astfel că din cei 250-300 de bărbați „mobilizați“ care au fost dislocați ca atare, 200 nu s-au întors, transmite Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

„O astfel de divizie, formată din 250-300 de oameni, a pierdut în perioada 16-17 martie aproximativ 200 de oameni «mobilizați» în direcția Mykolaiv. Rămășițele unității care s-au întors în zona Herson sunt absolut demoralizate și refuză continuarea participării la operațiuni de luptă“, notează sursa citată.

Potrivit chiar celor „mobilizați“, armata rusă îi folosește ca „momeală“ – sunt trimiși ca primul eșalon al luptei de recunoaștere. Astfel de unități se deplasează în prima linie în vehicule militare, ignorând pierderile mari. Această tactică este folosită de trupele ruse pentru a încerca să determine locația pozițiilor de tragere ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit Direcției de Informații, Rusia „mobilizează“ în mod activ bărbați în teritoriile ocupate din Donbas. Totuși, aceste unități au foarte puține pregătire de luptă, disciplină și moral.

Citește și: Soldații ruși refuză să se întoarcă în Ucraina la război. Ce motive au invocat în rapoarte: „​​Nu vreau să fiu carne de tun“

De ce sunt atât de importante regiunile din estul Ucrainei pentru Putin?

Deja nu mai reprezintă o noutate faptul că liderul rus, Vladimir Putin, își dorește ca Rusia să aibă o influență tot mai mare în Europa de Est și să refacă o parte din influența Federației Ruse asupra Ucrainei.

Cu alte cuvinte, președintele rus vrea o întoarcere în trecutul când URSS era puternică, dar și crearea unei zone tampon între Rusia și statele NATO. Citatul lui Putin despre căderea URSS ca fiind „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului 20“ a devenit celebru.

Să amintim și declarația lui Vladimir Putin conform căreia „o parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin de la Rusia“.

Recunoașterea independenței acestor regiuni din estul Ucrainei – Donețk și Luhansk – i-au oferit lui Putin pretextul pentru a declanșa o „operațiune militară specială“ în țara vecină.

Înainte de a declanșa războiul, la 24 februarie, liderul rus i-a cerut Ucrainei să „înceteze războiul“ în regiunile separatiste, amenințând cu „consecințe majore“. Vorbim despre un război împotriva pro-rușilor dezmințit de Ucraina.