Țara din Europa care interzice ambalajul din plastic: de când se aplică legea
Se fac demersuri în ceea ce privește eliminarea plasticului, atât de nociv asupra climei și schimbărilor climatice. Iată ce țară interzice folosirea de plastic la vânzarea legumelor și fructelor.
În Franța sunt luate noi măsuri de eliminare a plasticului. Fructele și legumele vor fi vândute fără celebrul ambalaj de plastic – cutia ori sacul din plastic în care sunt așezați, spre exemplu, cartofii.
Excepțiile vor fi la fructele roșii care vor fi vândute și în continuare într-un ambalaj de plastic. În acest caz, derogarea este posibilă până în 2026, conform Profit.ro. Legume precum dovlecei, vinete, ardei, castraveți, cartofi, morcovi, roșii, ceapă uscată, ridichi și tot restul legumelor se vor regăsi direct în lădițe, fără ambalaj din plastic, așa cum erau ele vândute până acum.
Ambalajul din plastic, interzis în Franța
În ceea ce privește fructele, merele, perele, portocalele, lămâile, prunele – toate vor fi servite din lădițe, direct în ambalajul clientului.
Francezii au început să elimine ambalajele din plastic, iar mai toate magazinele oferă, ca alternativă, plase din material textil ori din hârtie.
Ce schimbă noua interdicție? Este evitată utilizarea a un miliard de ambalaje din plastic, anual.
Plasticul reprezintă unul dintre cele mai poluante materiale folosite în masă de întreaga omenire. Pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, Comisia Europeană și marii producători au decis să schimbe regulile.
Cei mai mari producători de plastic din Europa s-au exprimat în premieră, în favoarea obligaţiei ca până în 2030 să încorporeze 30% plastic reciclat în ambalajele de plastic.
Asociaţia Europeană a Producătorilor de Plastic a făcut marele anunț. Mișcarea nu este doar una formală și la nivel declarativ, deoarece această Asociație reuneşte aproximativ o sută de producători care împreună generează peste 90% din toţi polimerii din Europa. Prin urmare, putem afirma fără îndoială că toți producătorii europeni de plastic au găsit un numitor comun și își unesc eforturile pentru a combate impactul poluant al plasticului, asupra mediului înconjurător.
Astfel, marii producători de plastic vor să contribuie activ la strategiile europene privind schimbarea modului în care consumăm plastic și acceptă propunerea Comisiei Europene vizând introducerea obligaţiei de a încorpora materie reciclată în ambalajele de plastic şi cer o cotă de 30% până în 2030.