Facebook nu mai vrea să aștepte după furnizori: decizia radicală a gigantului condus de Zuckerberg
Facebook își reduce dependența față de producători. El, ca și alți giganți ai tehnologiei, nu mai vrea să depindă de furnizori.
Platforma de socializare a decis să își producă propriile chipset-uri. În acest fel, nu va mai trebui să fie dependent de furnizorii aflați în dificultate și nu va mai fi condiționat de aceștia. Potrivit unor surse anonime citate de The Information, Facebook ar avea în lucru două tipuri de plăcute de cipuri.
Ce fel de chipset-uri produc cei de la Facebook?
În acest fel, compania are posibilitatea de a-și proiecta produsele așa cum doresc ei. Se presupune că unul din ele ar fi fost proiectat special pentru a rula mai rapid și mai eficient sarcini ce țin de învățarea mecanică. Printre altele, acest chipset ar urma să fie folosit de algoritmii care stabilesc ordinea posturilor în cadrul platformelor sociale ale companiei.
Al doilea chipset va fi specializat în procesarea video. El va avea rolul de a îmbunătății calitate transmisiunilor video live. Partea de video este una dintre cele mai importante, în ceea ce privește conținutul de pe platforma de socializare. De aceea, este ușor de înțeles de ce compania pune accentul pe acest tip de tehnologie.
Odată cu reducere dependenței de furnizori, Facebook va putea să reducă și poluarea realizată de propriile centre de date. Deocamdată, plăcuțele de cipuri produse de aceștia vor fi folosite în paralel cu cele achiziționate. Platforma media nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest fapt, ei s-au rezumat doar la un răspuns vag.
Dacă în timp, informația se confirmă de compania deținută de Zuckerberg, ei se vor alătura altor mari companii care au recurs la același strategii. Printre ele se află Apple, Google, Microsoft. Apple a lansat deja laptopuri cu procesoare proprii. Google va lansa în curând Pixel 6 cu un procesor dezvoltat intern, iar Microsoft va merge și ea pe aceeași linie.