Mai mult de jumătate dintre tineri consideră că umanitatea este condamnată pe vecie: pe cine dau vina
Deși nu ar trebui să te surprindă, un nou studiu arată că mai mult de jumătate dintre tinerii adulți cred că „umanitatea este condamnată” și că „viitorul este înspăimântător”.
Sondajul face o legătură puternică între preocupările de mediu și inacțiunea guvernamentală, rezultând un sentiment sporit de frică și anxietate în rândul adolescenților și al adulților tineri.
Umanitatea nu mai are nicio șansă
„Acest studiu prezintă o imagine îngrozitoare a climei, răspândită printre copiii și tinerii noștri”, a declarat Caroline Hickman, cercetător care studiază relațiile tinerilor cu mediul, de la Universitatea Bath din Marea Britanie și coautor al studiului.
Studiul, publicat în revista Lancet Planetary Health, a chestionat zece mii de respondenți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, în lunile februarie și martie 2021. Participanții la sondaj au venit din zece țări din America de Nord și de Sud, Europa, Asia, Africa și Australia .
Aproximativ 75% dintre respondenți au spus că „viitorul este înspăimântător”, în timp ce aproape 40% au spus că ezită să aibă copii. Sondajul a constatat, de asemenea, că cei care trăiesc în țările mai sărace sunt mai susceptibili să fie preocupați de schimbările climatice, în ciuda faptului că au contribuit cel mai puțin la acestea
Mulți dintre respondenții la sondaj au sugerat că inacțiunea guvernamentală este de vină pentru problemele cu care se confruntă omenirea, aproximativ 58% dintre participanți spunând că guvernele lor îi trădează.
Acest număr a fost de până la 77% pentru Brazilia, unde președintele autoritar de extremă dreapta Jair Bolsonaro a permis despăduririle tropicale amazoniene.
Schimbările climatice vor duce la suprapopulare: scenariul sumbru care va avea loc până în 2050
Schimbările climatice au luat o turnură aproape iremediabilă. Creşterea nivelului apelor, lipsa apei şi diminuarea productivităţii culturilor agricole sunt doar câteva dintre efectele care ar duce la un scenariu sumbru până în anul 2050.
Acestea ar putea forţa 216 milioane de persoane să migreze în interiorul aceleiaşi ţări până în 2050, arată un raport publicat recent de Banca Mondială.