CFR Călători rupe gura târgului cu aceste noutăți pentru pasageri
CFR Călători și-a actualizat aplicația mobilă. De miercuri, aceasta este disponibilă pentru pasagerii din întreaga țară, a anunțat compania feroviară.
Aplicația mobilă a CFR, „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online”, vine cu noutăți pentru pasageri. De exemplu, acum este posibilă achiziţionarea mai facilă a biletelor pe ruta Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă sau retur. CFR Călători operează 60 de trenuri pe ruta Bucureşti Nord – Aeroportul Henri Coandă şi retur.
Tariful este de 4 lei, iar circulaţia trenurilor acoperă aproape întreaga durată a zilei, asigurând nevoile de transport atât pentru traficul de călători ocazional cât şi pentru cel de navetă.
Totodată, spune compania, aplicația mobilă permite acum salvarea datelor călătorilor şi oferă opţiunea Click4pay.
CFR ține cont de nevoile pasagerilor
Potrivit unui comunicat de presă transmis săptămâna aceasta de compania feroviară, aplicația mobilă este permanent actualizată, pentru a ține pasul cu nevoile pasagerilor.
Important de menționat este că noua versiune a „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” poate fi instalată prin accesarea site-ului CFR Călători sau prin intermediul magazinului Google Play, fiind disponibilă pentru dispozitivele cu sistem de operare Android (minim Android 5.1).
De curând, CFR Călători a anunțat că în zilele caniculare, atunci când vor fi prognozate temperaturi cuprinse între 37 de grade Celsius și 39 de grade Celsius, în aer, în majoritatea regiunilor, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.
În zilele caniculare, personalul CFR va efectua verificări suplimentare, pentru siguranța pasagerilor, anunță compania.
Personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidenţa atenţionărilor de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale liniilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, au anunțat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.
De asemenea, în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 – 55 de grade, pe intervalele de staţii unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.