02 iul. 2021 | 17:35

S-a creat pastila anti-îmbătrânire: când va fi testată

ACTUALITATE
S-a creat pastila anti-îmbătrânire: când va fi testată

Ai vrea să trăiești veșnic? Ei bine, s-ar putea să existe o soluție în sensul acesta. Iată ce este pastila anti-îmbătrânire, ca să îți dai seama cam unde a ajuns știința.

Începând cu anul viitor, Comandamentul pentru Operațiuni Speciale (SOCOM) al armatei SUA va începe să testeze o pastilă experimentală despre care se spune că poate împiedica efectele îmbătrânirii asupra soldaților.

Experimentul, relatează Breaking Defense, face parte dintr-o acțiune de a spori capacitatea umană și de a menține combatanții sănătoși și de a funcționa la performanțe maxime mai mult timp. Și, în așteptarea performanței pastilei și a testelor clinice, ar putea să-și facă loc în piață, ca un nou tratament de longevitate și pentru mase.

Pastila anti-îmbătrânire ar putea ajunge pe piață și pentru noi

„Aceste eforturi nu vizează crearea unor trăsături fizice care nu există deja în mod natural”, a declarat pentru Breaking Defense purtătorul de cuvânt al SOCOM și comandantul Marinei, Tim Hawkins. „Este vorba despre îmbunătățirea pregătirii misiunilor forțelor noastre, prin îmbunătățirea caracteristicilor de performanță care, de obicei, scad odată cu vârsta”.

Pilula este în esență un supliment alimentar care crește nivelul moleculei NAD +, care este un compus ce se găsește, în mod obișnuit, în industria nootropică nereglementată, care a fost legată de îmbătrânire și de nenumăratele moduri în care corpul uman se deteriorează în timp.

“Inundând” sistemele soldaților cu NAD + suplimentar, SOCOM speră să prevină bolile legate de vârstă, să îmbunătățească capacitatea fizică și mentală și să mențină performanța soldaților care scade, inevitabil, în mod natural, pe parcursul carierei lor.

Pilula experimentală „are potențialul, dacă are succes, să întârzie cu adevărat îmbătrânirea, să prevină cu adevărat apariția bolilor legate de vârstă – ceea ce schimbă uimitor jocul”, a declarat pentru Breaking Defense directorul departamentului de Știință și Tehnologie SOCOM, Lisa Sanders.

Poate nu chiar ca în „The Curious Case of Benjamin Button”, dar știința face minuni și poate ai mai avea lucruri interesante de făcut dacă ești mai în formă, pe la 80 de ani.