04 iun. 2021 | 19:05

Ce se schimbă la TikTok: ce poate face aplicația acum

ACTUALITATE
Ce se schimbă la TikTok: ce poate face aplicația acum

TikTok își schimbă politica de confidențialitate, introducând o nouă secțiune. Potrivit noii politici, aplicația poate colecta mai multe date biometrice ale utilizatorilor, incluzând amprentele vocale și nu numai.

Una dintre cele mai utilizate aplicații din lume, a schimbat în data de 2 iunie politica de confidențialitate astfel că aplicația poate colecta acum datele biometrice precum amprentele vocale dar și recunoașterea facială. TikTok nu a confirmat cu adevărat ce dezvoltare a produsului a necesitat stocarea acestor date biometrice.

Potrivit politicii de confidențialitate a TikTok, detaliile de colectare ale datelor biometrice au fost introduse de fapt în cea mai nouă secțiune a aplicației. Politica menționează faptul că informațiile despre imagine precum și cele audio care pot fi găsite sub titlul de informații, aplicația le va colecta automat.

Acestea includ identificarea obiectelor și peisajelor care ar apărea în imagini. Deși aparent reprezintă un lucru destul de îngrijorător, mai multe rețele de socializare se folosesc de aceste informații în scopul de a direcționa anunțuri cât mai potrivite utilizatorilor.

Identificarea locului în care este utilizatorul și a peisajului poate îmbunătăți efectele AR ale dispozitivului, în timp ce posibilitatea de a converti cuvintele rostite în text ar ajuta utilizatorii cu funcții precum subtitrările automate pe TikTok. Politica menționează că această parte a colectării datelor este făcută pentru a permite efectele video speciale pentru clasificarea demografică, moderarea conținutului, pentru recomandări de anunțuri și conținut, precum și pentru alte operații care nu identifică persoana respectivă.

TikTok schimbă politica de confidențialitate

Declarația în sine este un pic neclară, deoarece nu specifică direct dacă are în vedere legile statului, legea federală sau ambele. Potrivit TechCrunch, de asemenea, nu explică ce va face TikTok cu datele și de ce au nevoie de ele. De asemenea, nu definește termeni precum amprente vocale sau amprente faciale.

De asemenea, nu explică modul în care ar urma să se solicite permisiunea necesară de la utilizatori, pentru a ghida procesul de obținere a consimțământului utilizatorilor. Doar o serie de state americane au legi biometrice privind confidențialitatea, dintre acestea făcând parte Illinois, California, Washington, Texas și New York.

Dacă TikTok le-ar solicita utilizatorilor doar conținutul cerut de lege, acest lucru ar însemna că utilizatorii din alte state ar putea să nu fie informați în ceea ce privește colectarea datelor. Un purtător de cuvânt al TikTok a afirmă că această mutare reprezintă o parte din angajamentul continuu cu privire la confidențialitate, astfel că această politică a fost actualizată pentru a oferi o și mai mare claritate cu privire la informațiile colectate de către companie.