01 iun. 2021 | 13:58

Greșelile pe care toți românii le fac în casă cu aparatele electrocasnice. Ne costă foarte mult

Ghidul cumpărătorului
Greșelile pe care toți românii le fac în casă cu aparatele electrocasnice. Ne costă foarte mult

Există o serie de greșeli pe care mai toți românii le fac frecvent cu aparatele electrocasnice. Iată de ce te costă foarte mult.

Indiferent dacă ai sau nu o casă smart, mai mult ca sigur deții câteva aparate electrocasnice de care nu te poți lipsi în zilele noastre. Poate fi vorba de frigider, aparat de călcat, mașină de spălat sau cuptor cu microunde. Doar că unele dintre ele se strică foarte repede.

Nu e vorba doar de uzură în multe cazuri. Dacă citești cu atenție instrucțiunile, durata de viața a aparatelor pe care le deții poate fi mai mare. Iată câteva obiceiuri greșite care te pot ajuta să economisești pe termen lung.

Greșelile pe care toți românii le fac în casă cu aparatele electrocasnice

Mașina de spălat

Pentru a prelungi durata de viața a mașinii de spălat trebuie să ții cont de câteva reguli. Nu pune obiecte grele pe mașina ta de spălat și nici nu te așeza pe ea. Mai mult, atunci când pui hainele în mașină, nu uită să verifici cu atenție buzunarele. Dacă ai obiecte mici rămase acolo, ele-ți pot afecta cuva și pot duce la înfundarea scurgerii.

Citește manualul de utilizare și, dacă mașina de spălat suportă o greutate de doar 10 kilograme, să zicem, nu încărca mai mult de atât. Altfel, riști să strici piesele înainte de vreme.

Frigiderul

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când îți cumperi frigiderul este să te asiguri că va fi transportat în poziție verticală la ține acasă. Frigiderul nu ar trebui aplecat la mai mult de 40 de grade pentru că soluția conținută de compresor s-ar putea scurge, distrugând și alte piese interne.

Nu te grăbi să-l bagi în priză, lasă-l peste noapte sau cel puțin 12 ore înainte de a-l conecta.

Aspiratorul

Nu folosi niciodată aspiratorul după ce lumina de avertizare pentru sac sau compatiment plin s-a aprins. În acest fel vei forța motorul aspiratorului mai mult decât este necesar și există riscul să se defecteze mult mai repede.

Pe lângă scuturarea frecventă a cutiei de acumulare a prafului sau schimbarea sacului, în cazul în care foloseșți saci de unică folosință, este necesar să cureți din când în când și filtrele. Unele dintre ele pot fi spălate. Verifică în manualul de utilizare cum poți face asta corect.

Nu absorbi apă cu aspiratorul tău dacă nu este prevăzut cu această funcție. Chiar și picăturile mici îl pot defectă rapid pentru că pătrund în zona motorului.

Sunt sfaturi de care, dacă ții cont, pot prelungi viața aparatelor electrocasnice, dar te vor ajuta și să economisești.