07 mai 2021 | 08:52

Cel mai ciudat, și util, mod în care copiii învață să câștige mai mulți bani decât părinții lor

ACTUALITATE
Cel mai ciudat, și util, mod în care copiii învață să câștige mai mulți bani decât părinții lor

Nu puțini sunt părinții care consideră că aplicațiile social media au mai degrabă un efect negativ asupra tinerei generații, decât unul educativ și constructiv. Ei bine, dacă și tu ai această opinie, îți vei schimba radical viziunea.

Copiii pot învăța acum să economisească, fără să participe la cursuri de educație financiară și fără ca părinții să își bată capul explicându-le deja celebra sintagmă „banii nu cresc în copaci”.

În iulie, Snapchat a lansat prima sa colecție de „Minis”, care sunt mini-aplicații de la diferite firme din cadrul Snapchat. Acum, Snapchat include primul portofoliu Mini axat pe educația financiară.

Cum a ajuns Snapchat să-i invețe pe copii despre investiții

Astfel, Snapchat lansează jocul StockStars, un joc interactiv de tranzacționare, care are caracter educativ pentru copii, dar și pentru adulți. Cu ajutorul StockStars, poți învăța să joci la bursă. Vei avea la dispoziție 1 milion de dolari

snapchat investitii bursa

StockStars oferă clienților 1 milion de dolari în numerar fals cu care să se joace. Utilizatorii fac investiții într-un portofoliu digital care afișează situația reală a pieței. Jucătorii pot achiziționa și promova acțiuni împreună cu $ SNAP sau pot tranzacționa valutare digitale precum Bitcoin.

Interesant este că utilizatorii pot concura între ei, își pot lansa provocări cu privire la cine câștigă mai mulți bani pe diferite durate de timp prestabilite.

Noul joc este deosebit de util, în contextul în care, în ultimele luni am asistat la o explozie a dorinței de implicare la bursă din partea investitorilor particulari. Aplicații precum Robinhood sau chat-uri de socializare pe această temă, precum Reddit, au avut un succes răsunător, făcând din investitorii particulari jucători puternici pe Wall Street.

Astfel, e important să cunoaștem noțiuni de educație financiară, încă de la vârste fragede, pentru a avea șansa să ne dezvoltăm finanțele personale într-o manieră constructivă și ingenioasă.