08 apr. 2021 | 16:50

Premieră în România: universitatea care acceptă plățile în criptomonede

BANI
Premieră în România: universitatea care acceptă plățile în criptomonede

Monedele virtuale își fac loc încet, dar sigur, pe tot mai multe planuri din viețile noastre. Mai nou, ele au intrat și în sistemul superior de învățământ, fiind acceptate ca mijloc de plată în premieră de o Universitate din țara noastră.

Este vorba despre Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, care a anunațat că acceptă monede virtuale în cuantumul costului taxelor pentru admiterea din acest an, începând cu sesiunea din iulie 2021. Moneda virtuală acceptată de Universitatea din Sibiu este EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond.

Măsura vine că o încercare de a stimula afacerile locale

Ținând cont de faptul că moneda virtuală EGLD este dezvoltată de un business local, instituția de învățământ superior din Sibiu speră să încurajeze prin această măsură succesul și o cotă de piață cât mai mare pentru compania dezvoltatoare Elrond.

„Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, potrivit unui comunicat al universităţii publicat miercuri.

ULB Sibiu a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic.

Tehnologia blockchain Elrond poate simplifica procesele de plată, reducând costurile administrative atât pentru instituțiile care le gestionează, cât și pentru studenții care le plătesc. Acesta este motivul pentru care suntem încântați să anunțăm că ULBS – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu este prima instituție academică din UE care acceptă plăți eGold!

Studenții vor avea ocazia să ia contact cu tehnologia

„Dincolo de îmbunătățirile evidente pentru eficiența plăților, această colaborare este importantă deoarece expune studenții la tehnologia pe care o pot folosi pentru a avea un impact pozitiv asupra societății și a generațiilor viitoare.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond

„Prin Elrond oferim oricui, oriunde, acces ușor la economia digitală, aducând o îmbunătățire de 1000 de ori a vitezei, scării, costurilor și experienței utilizatorului blockchain. Pentru a face acest lucru, am construit o echipă hardcore de antreprenori, ingineri și cercetători cu care putem construi literalmente rachete”, transmit fondatorii Elrond din Sibiu.