26 feb. 2021 | 18:38

România dă lovitura în fața granzilor lumii și Europei: se întâmplă cu vaccinarea

CHESTII
România dă lovitura în fața granzilor lumii și Europei: se întâmplă cu vaccinarea

Deși pare surprinzător, ne plasăm pe o poziție fruntașă în clasamentul campaniilor de vaccinare mondiale. Țara noastră ocupă locul al șaptelea în lume, în topul vaccinărilor anti-COVID cu ambele doze și locul doi european, la același capitol.

După doar două luni de la debutul campaniei de vaccinare, se pare că România a ajuns să domine clasamentele mondiale și europene la acest capitol.

Ne poziționăm pe poziția a șaptea la nivel global la acest capitol, la nivel global, arată Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 pe pagină de Facebook.

Românii au acceptat, se pare, în număr foarte mare să se imunizeze, iar numărul celor care au ajuns să își administreze deja și a două doză a propulsat țara noastră în fruntea clasamentelor.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6,07 milioane de doze pe zi la nivel global”, potrivit CNCAV.

Locuri fruntașe ocupate de România la nivel european

Dacă la nivel global ocupăm poziția a șaptea în privința persoanelor imunizate cu ambele doze, la nivel european stăm și mai bine.

Ocupăm locul al doilea la capitolul persoanelor vaccinate cu ambele doze.

De asemenea, ocupăm locul șase la totalul doze administrate și la doze administrate raportat la 100 de persoane.

Ocupăm locul al șaselea la media dozelor administrate zilnic: 29.526 de doze.

Campania de imunizare a populației împotriva Sars-CoV2 a debutat pe 27 decembrie 2020. până în prezent, s-au imunizat 872.361 de persoane (257.814 persoane cu o doză şi 614.547 de persoane cu două doze), conform celui mai recent bilanţ.

Autoritățile îndeamnă românii eligibili să se vaccineze, pentru că doar astfel poate fi stopată pandemia. De asemenea, autoritățile sanitare subliniază necesitatea menținerii măsurilor de protecție sanitară, în paralel cu vaccinarea, fiindcă, după imunizare, organismul uman are nevoie de aproximativ două săptămâni până când începe să răspundă la vaccin și să stimuleze imunitatea.

Prin urmare, pentru a nu te infecta în acea perioada sau pentru a nu răspândi virusul către alte persoane, e important să menții în continuare atât distanțarea fizică, cât și masca de protecție.