Dacă faci așa ceva la Lidl te costă. Mare atenție la noua taxă. Se întâmplă în toate magazinele
Lidl a făcut o schimbare importantă, anunțată abia acum, pe final de an. Conform detaliilor oficiale, ești taxat în plus.
Lidl a anunțat că vrea să nu mai consumi pungi de plastic și, astfel, să mai reducă din poluare. În această idee, din 2 ianuarie, Lidl va taxa cu 9 bani pungile de la raionul de legume și fructe. Dacă vrei alternativă, iei un sac reutilizabil sau vii cu punga de acasă.
Retailerul îți oferă opțiunea de a cumpăra saci reutilizabili pentru cântărirea și transportul legumelor și fructelor. Aceștia se găsesc la raionul de fructe și legume și se comercializează într-un pachet cu 2 bucăți, la prețul de 5 lei.
Lidl face parte din grupul Schwarz, împreună cu Kaufland, și grupul acesta și-a propus să diminueze cantitatea de plastic folosită de companie cu cel puțin 20%, până în 2025, și să închidă ciclurile de reciclare.
De unde vin însă legumele vândute de Lidl?
Independent de decizia de-acum, conducerea companiei susține că a cumpărat aproximativ 92.000 de tone de fructe şi legume de la producătorii români, mai mult decât din afară. În plin vârf de sezon, 80% din cantitatea acestora provine de la producătorii locali.
„Focusul pe produse româneşti are şi o componentă de sustenabilitate. Noi ne adaptăm la cerinţele clientului, iar un exemplu în acest sens este creşterea cantităţilor de legume şi fructe locale în magazine, cantitatea fiind cu peste 20% mai mare ca în 2018.”
Frank Wagner, executivul care conduce operaţiunile locale ale Lidl
Lanțul Lidl numără aproximativ 9.223 de furnizori în total, dintre care peste 80% sunt români, numărul acestora crescând cu 11% în 2019, faţă de 2018, pe când numărul celor străini a avut un ritm de aproape patru ori mai lent. De asemenea, există aproape 3.500 de articole româneşti, dintre care aproape jumătate au locul asigurat în sortimentul permanent. Poți afla mai multe detalii despre acestea de aici, inclusiv despre ce înseamnă Piața Lidl.