Poți uita de WhatsApp cu această aplicație: ții conversațiile și apelurile „la secret”
Pandemia de coronavirus a dus la creșterea aplicațiilor cu capacitate de apeluri video de grup în acest an. Acum, o altă aplicație care face concurență WhatsApp a făcut pași importanți în acest sens.
Signal se alătură acestui trend și oferă un mod sigur de a conversa prin chat video cu prietenii, colegii sau familia. Signal a lansat noua funcție cu cea mai recentă versiune a aplicațiilor sale și, așa cum te așteptai, apelurile video din serviciu sunt criptate end-to-end.
În timp ce majoritatea oamenilor au deja o aplicație de conferință video preferată în acest moment, utilizatorii Signal ar putea aprecia că se pot baza pe aplicație și pentru apelurile lor de grup de acum încolo.
Alte aplicații pentru întâlniri video precum Zoom au avut probleme de securitate în ultimele luni. Dacă îți amintești, una dintre problemele pe care utilizatorii le-au ridicat a fost că nu avea criptare end-to-end.
Cei care doresc să utilizeze funcția vor trebui să se asigure că dețin cea mai recentă versiune a aplicației. Signal va actualiza automat grupurile vechi la noua interfață a grupurilor, care afișează un buton de apel video în partea de sus a chat-ului, în săptămânile următoare.
Astfel, în apelurile de grup vor fi afișați participanții într-o grilă de vizualizare, dar utilizatorii pot glisa cu ușurință în sus pentru a comuta la o vizualizare care focalizează ecranul pe persoana care vorbește în momentul respectiv.
Vestea proastă este că funcția de apel video de grup a Signal nu va funcționa pentru întâlniri mari, deoarece în prezent este limitată doar la cinci participanți. Dezvoltatorul aplicației spune că lucrează la extinderea numărului de persoane care pot participa la apeluri video, cu promisiunea de a face acest lucru „în curând”.
Zoom devine o aplicație mai sigură ca să facă școala online și munca de la distanță mai bune
Zoom a devenit aproape echivalent cu termenul de videoconferințe, după ce în pandemie aplicația a câștigat popularitate enormă.
Cu toate acestea, aplicația nu rămâne fără probleme, iar una dintre cele mai importante dintre acestea se referă la accesul vizitatorilor neinvitați la conferințe – lucru pe care nu ți-l dorești dacă ești profesor și predai elevilor tăi sau chiar dacă vorbești cu prietenii pe Zoom.
Fenomenul de zoombombing a luat amploare, iar în România a fost popularizat de un grup de adolescenți care se distrau deranjând orele online, grupați în jurul denumirii de “Clanul Leilor”.