15 dec. 2020 | 11:07

Vestea bună a zilei pentru toți românii. Se întâmplă de la 1 ianuarie cu prețurile la curent electric

CHESTII
Vestea bună a zilei pentru toți românii. Se întâmplă de la 1 ianuarie cu prețurile la curent electric

Hidroelectrica are o veste bună pentru anul viitor. De această ofertă vor beneficia consumatorii casnici din România. Iată ce se va întâmpla cu prețurile la curent electric de la 1 ianuarie.

Astfel, Hidroelectrica vine cu o ofertă nouă pentru consumatorii casnici și scade prețul energiei active cu un ban, de la 0,255 lei pe kWh la 0,245 lei pe kWh pentru primul semestru al anului viitor.

Compania a înființat un call center, a întărit structurile suport și infrastructura IT

„Oferim energie verde, pe care o putem furniza în orice locație din România, iar procesul de alegere a serviciilor Hidroelectrica este simplu și nu presupune întreruperi în alimentare. Mizăm pe corectitudine în relația cu clienții noștri, iar contractul pe care îl punem pe masă nu are niciun fel de costuri adiționale sau clauze ascunse. În plus, comunicarea cu compania și transmiterea documentelor se poate face online.”
Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica

Bogdan Badea a adăugat: „Ne dorim să aducem energie românească în casele românilor, de la producător, direct la consumator. Suntem racordați la realitățile momentului și așteptăm cu interes deschiderea pieței de energie. Hidroelectrica a demonstrat că este o companie competitivă și că adevărata performanță se vede atunci când există piață concurențială. Avem speranțe mari pentru anul 2021 și suntem convinși că eliminarea distorsiunilor arbitrare produse de OUG 114 va avea ca efect obținerea unor prețuri corecte la electricitate, precum și stimularea investițiilor în sector”.

În România se plătesc printre cele mai mici prețuri la energia electrică de consum domestic, în termeni nominali. Prețul la curent electric plătit de populație în România este printre cele mai mici din Uniunea Europeană, lucru de care am mai auzit cu toții, citat de Profit.ro.

Cu toate acestea, dacă încercăm să comparăm folosind o statistică publicată de MEKH (echivalentul ungar al Autorității de Reglementare în Energie din România), lucrurile se schimbă atunci când vorbim și de puterea de cumpărare.