08 oct. 2020 | 08:00

Veste bună pentru bucureșteni: ce s-a întâmplat cu prețurile apartamentelor din Capitală, în pandemie

ACTUALITATE
Veste bună pentru bucureșteni: ce s-a întâmplat cu prețurile apartamentelor din Capitală, în pandemie

Într-o perioadă în care viitorul este mai nesigur ca niciodată, un număr mare de oameni se străduiesc să facă investiții în lucrurile palpabile, iar asta se se simte în prețul apartamentelor din București.

În luna septembrie a acestui an, prețul apartamentelor din Capitală a atins un nou maxim istoric. Cele mai vizate și, de altfel, profitabile sunt apartamentele mai vechi cu trei camere. Dacă ți-ai fi luat un astfel de apartament în 2019, l-ai fi vândut cu aproape 5% în plus, pentru un profit net de aproximativ 4.050 de euro.

În același timp, în mod previzibil, există trei zone din Capitală unde prețurile la apartamente au scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Fără să surprindă pe nimeni, oamenii vor să fie cât mai aproape de centru orașului, de parcuri sau de mijloace de transport în comun rapide. Din acest motiv, recent deschisa stație de metrou din Drumul Taberei va avea un impact pozitiv atât asupra condițiilor de trai din zonă, cât și a prețului la apartamente. Acestea din urmă vor începe însă să-și facă simțite efectele odată cu trecerea timpului.

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au crescut la nivelul lunii septembrie faţă de august la 98.800 de euro, fiind în medie cu 150 de euro peste cele de luna anterioară, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România. Acesta este şi cel mai ridicat nivel atins de piaţa locală din vara anului 2009. Preţurile au continuat să urce, în medie, chiar şi pe timp de pandemie, cu toate că mai multe zone au fost afectate.

În contextul pandemiei, prețurile la apartamente s-au aflat în continuă creștere, trendul fiind mai vizibil în cazul locuințelor mai vechi, construite în vreme lui Ceaușescu. Mulți oameni au în continuare mai multă încredere în acele blocuri decât în multe dintre cele noi. În final până și trendul creșterii s-a mai domolit în septembrie, dar acest detaliu nu perturbă din entuziasmul celor care încearcă să vândă. În timp ce în iulie şi august preţurile au urcat cu 4,7% sau 4,8%, în septembrie, ritmul a coborât la 4,3% an la an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele