07 sept. 2020 | 07:00

VIDEO Muzeul Copiilor din București, una dintre cele mai mari investiții: ce găsești acolo

ACTUALITATE
VIDEO Muzeul Copiilor din București, una dintre cele mai mari investiții: ce găsești acolo

Muzeul Copiilor reprezintă o investiție de 1,3 milioane de euro din partea Primăriei Capitalei. Deschis în urmă cu 10 zile, pare să fie un succes.

Aproximativ 5000 de persoane au călcat în Muzeul Copiilor de la deschiderea sa, în urmă cu aproximativ 10 zile, conform datelor oferite de Primăria Capitalei către Hotnews. În contextul pandemiei și a procedurii de programare pe care trebuie să o urmezi pentru a intra în interior, Gabriela Firea poate să treacă proiectul pe lista foarte sumară a realizărilor sale.

La acest muzeu dedicat copiilor, cei mici pot învăța într-un mod interactiv despre corpul uman, viața subacvatică, muzică, fizică, artă, geografie, pot ”călători în spațiu” cu racheta, pot vedea cum funcționează o imprimantă 3D sau ce înseamnă realitatea virtuală și hologramele.

Este important de reținut că deși intrarea este gratuită, această ofertă e valabilă doar până la finalul anului. Nu este foarte clar care va fi costul unui bilet începând cu anul viitor. Până atunci însă, ai nevoie de o programare online sub forma unui tur ghidat, cu mențiunea că locurile pe septembrie sunt deja ocupate integral. În situația nefericită în care nu ți-ai putut respecta programarea, nu mai poți intra.

Deși suma de 1,3 milioane de euro este fabuloasă, muzeul a fost pus pe picioare în aproximativ o lună de către mai multe firme contractate de Primăria Capitalei. Muzeul Copiilor se află pe bulevardul Decebal nr. 11 și are 110 încăperi care adăpostesc 25 de expoziții permanente. Inițial, primarul Gabriela Firea a anunțat că vor fi primite maxim 100 de persoane simultan în muzeu din cauza epidemiei, dar în septembrie numărul a fost crescut.

”Începând cu 1 septembrie Muzeul primește vizitatori la capacitatea maximă de 540 de persoane pe zi, pe toate cele 4 circuite propuse. În continuare suntem pregătiți să primim peste 16.000 de vizitatori până la finalul lunii septembrie, rezervările fiind efectuate în proporție de 95%. Aici includem și grupuri organizate de centrele speciale, centrele de zi și copii cu dizabilități. Ne pregătim că începând cu 15 septembrie să primim grupurile organizate de școlile bucureste. Acestea vor beneficia de programare și tururi speciale”, a transmis Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

În cazul în care clipul de mai sus nu-ți oferă suficiente detalii despre ceea ce poți vedea la Muzeul Copiilor, toate detaliile aferente locației pot fi parcurse mai jos:

Programul de vizitare al muzeului este: marți – duminică, între orele 10:00-18:00. Înscrierile se pot realiza online pe platforma www.pmb.ro sau site-ul www.proedus.ro.

Muzeul este împărțit astfel:

– Secțiunea științe: expoziții digitale sau instalații interactive de explorare a mediului înconjurător; mini-laborator de experimente ale unor fenomene chimice si fizice;
– Secțiunea geografie: Harta interactivă a României – Spațiu de jocuri de cultură generală, Dezvoltare Sustenabila, planetariu si astronomie.
– Secțiunea istoria orașului: Expoziție fotografica si interactivă – Bucureștiul de ieri și de azi.
– Secțiunea tehnologie si inovație: Instalații luminoase interactive pentru copii, Realitate Virtuala si Robotica.
– Secțiunea gastronomie: Spațiu gastronomic creat ca o bucătărie a copiilor, complet utilata – unde se pot organiza ateliere de gatit sau nutritie pentru parinti si copii si unde cei mici pot invata despre alimente si despre mancatul sanatos.
– Sectiunea arta si cultura, cu expozitii de costume de teatru, istoria filmului si a fotografiei, creatie grafica, ateliere de desen, teatru, scriere creativa si chiar un mini-studio de radio-tv pentru inregistrari si transmisiuni live.

Cele patru circuite sunt:

Circuitul 1: o călătorie în lumea viitorului unde copiii fac cunoștință cu roboți, holograme, imprimantă 3D, iar apoi descoperă Universul. Secțiunea conține Hărți interactive, Planetariu, informații despre Sistemul Solar și o rachetă gata pregătită de lansare (simulator). Mai departe, copiii merg în sala de expoziții și fac cunoștință cu artele spectacolului. Găsim aici o scenă, secrete din culise și multe alte activități interactive. Durata de vizitare: 2 ore.

Circuitul 2 – Artele Spectacolului, Secretele Domeniului Culinar și Arta Gastronomiei, deschid turul doi. După ce învăță despre alimentație sănătoasă, copiii parcurge împreună drumul alimentelor în corpul uman, vizitând secțiunea Anatomia Corpului Uman. Aici se pot juca împreună în blocul operator, sala de prim ajutor și la aparatul cu Raze X. Laboratoarele de Fizică și Chimie îi așteaptă pentru a experiementa câteva reacții, iar spre final interacționează cu hărțile care descoperă resursele țării noastre și află ce este Dezvoltarea Durabilă. Durata de vizitare: 2 ore.

Circuitul 3 – Studioul Multimedia de Televiziune, Studioul de Radio, Studioul de Creație-Montaj, Istoria Filmului și a Radioului, Realitatea Virtuală și Mediile de Viață sunt principalele obiective ale Turului 3. Turul este recomandat adolescenților. Aceștia au acces la aparate tehnice, fotografii în chroma (fundalul verde), ochelari VR și zona de gaming. Durata de vizitare: 2 ore.

Circuitul 4 – Turul este dedicat în mod exclusiv copiilor cu vârsta până la 7 ani și rece prin secțiunile: Mediile de viață, Racheta, Submarinul simulator, zona de jocuri interactive și lumea poveștilor. Durata de vizitare: 2 ore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele