25 mai 2020 | 20:15

Decizia Uber care te vizează direct dacă decizi să-ți reiei programul obișnuit după izolare

TEHNOLOGIE
Decizia Uber care te vizează direct dacă decizi să-ți reiei programul obișnuit după izolare

În mai toate țările europene, autoritățile încep să relaxeze și mai mult restricțiile impuse pe perioada pandemiei. E valabil și-n România, iar Uber se adaptează.

Uber caută să se adapteze pe măsură ce lucrurile încep să revină la normal. Majoritatea firmelor și-au reluat activitatea obișnuită, pe măsură ce angajații care au lucrat de acasă se pot întoarce de acum la muncă. Pe de altă parte, asta înseamnă că vor crește și valorile de trafic, iar Uber vrea să fie acolo pentru a prelua din cerere.

În acest context, compania americană susține că investește în noi soluții de deplasare pentru a sprijini companiile din România.

Decizia Uber, după ridicarea unor restricții

Platforma Uber For Business include acum serviciul Commute, pentru a oferi companiilor care încep să revină la locul de muncă soluții sigure de deplasare pentru angajați.

Americanii susțin că vor să vină în întâmpinarea nevoilor pe care mediul de afaceri și orașele le au acum, în „noua normalitate”. Astfel, Uber extinde platforma Uber For Business cu noi servicii care să ajute la transportul angajaților în siguranță.  Având în vedere că deplasările din timpul săptămânii și cele către și dinspre birou vor juca un rol esențial în revenirea orașelor și a economiei locale, Uber a grăbit extinderea serviciului Uber for Business Commute și a dezvoltat soluții sigure de deplasare pentru companii.

Cu ajutorul noului serviciu Uber for Business Commute, companiile pot oferi ca beneficiu un program de deplasare prin care să acopere costurile pentru drumul spre birou și înapoi spre casă al angajaților, folosind produsele Uber.

Am observat că platforma și tehnologiile noastre aduc un plus de valoare companiilor mici, medii sau mari, și depunem toate eforturile pentru a-i sprijini pe clienții noștri din zona de business și pe angajații lor, oferindu-le cele mai sigure și mai convenabile soluții în timpul recuperării economice. – spune Nicoleta Diaconu, General Manager Uber România.

Ce promit americanii

Noile soluții permit companiilor să aleagă atât punctul de preluare, cât și destinația spre care se îndreaptă angajații, cum ar fi adresa biroului sau o stație de tranzit pentru transportul în comun. De asemenea, pot seta orarul și zilele în care angajații pot beneficia de curse, respectând orele de vârf obișnuite sau un nou program de lucru.

În plus, pot oferi angajaților posibilitatea de a se deplasa la ore convenabile pentru aceștia, inclusiv în timpul nopții sau dimineața devreme, garantându-le o alternativă ușoară, convenabilă și sigură la utilizarea mașinii personale sau a companiei, fără să fie nevoie să caute parcare. Pentru a beneficia de noile servicii, companiile se pot înscrie gratuit și pot crea conturi pentru angajați în doar câteva ore, printr-un proces online simplificat.

Sigur, ca să beneficiezi de acest lucru, e nevoia ca angajatorul tău să încheie un contract cu Uber și să-ți pună la dispoziție curse. Dintr-un singur cont Uber for Business, companiile pot accesa toate produsele Uber (UberX, Uber Select etc.), fără costuri de activare, abonamente sau cheltuieli minime fixe, plătind doar atunci când utilizează un serviciu.

Platforma include și un panou de administrare a curselor pentru angajați, cu opțiuni simple pentru plăți și facturi.

Rămân, totuși, în vigoare măsurile de protecție. Șoferii și pasagerii sunt rugați să poarte măști de protecție și trebuie să confirme că au luat câteva măsuri de siguranță înainte de o cursă. În majoritatea țărilor, șoferii sunt rugați să confirme că poartă o mască de protecție printr-un selfie, înainte de a se conecta în aplicație. Atât șoferii, cât și pasagerii, trebuie să confirme că s-au spălat pe mâini, că au dezinfectat vehiculul și sunt rugați să deschidă geamurile mașinii atunci când este posibil.