Soluția găsită de cercetători pentru a depista COVID-19 de la distanță
În toată această perioadă, cercetătorii din toată lumea fac eforturi pentru a veni cu soluții la criza cauzată de coronavirus. Se lucrează pe mai multe paliere: se dezvoltă diverse forme de tratament, dar se caută și metode de diagnosticare rapide.
Cercetătorii din lumea întreagă lucrează, în această perioadă, la tratamente împootriva noului tip de virus care poate provoca boala COVID-19. Se lucrează la soluții rapide de diagnosticare, tratamente împotriva bolii și vaccinuri. O posibilă soluție din Israel.
Cercetătorii de acolo susțin că au găsit o metodă pentru a depista de la distanţă a COVID-19. Totul s-ar face cu ajutorul laserului.
Depistarea COVID-19 de la distanță
O echipă de cercetători israelieni susține că a identificat o soluție pentru diagnosticarea de la distanţă a coronavirusului cu ajutorul fasciculului laser. Anunțul vine de la Universitatea Bar Ilan din centrul Israelului. Potrivit acestora, dispozitivul percepe de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor, provocate de boală.
Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare, febră sau reducerea saturaţiei oxigenului în sânge, semne care pot indica faptul că o persoană a fost infectată cu coronavirus.
„Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta modificări ale motilităţii ca urmare a acestor parametri”, au spus cercetătorii.
Potrivit echipei, capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să scadă riscul de infectare al personalului medical și nu numai.
Nu-s singurele progrese care se fac în această perioadă. Mulți cercetători au început studiile pentru a-și da seama ce e cu noul virus și cum s-ar putea dezvolta un tratament împotriva bolii sau un vaccin care să prevină infectarea. Se lucrează, în acest moment, pe mai multe paliere.
O persoană din Statele Unite, spre exemplu, a devenit primul om din lume vaccinat împotriva coronavirusului, la nivel experimental. Încă se fac teste și posibil ca apariția unui vaccin să dureze ani de zile, pentru că are nevoie de multe teste și proceduri de aprobare la nivel mondial.