Țara care are o soluție prin care să aibă grijă de pacienți în timpul pandemiei
În plină pandemie de coronavirus, medicii sunt extrem de solicitați. Spitalele sunt supraaglomerate, iar situația e dificilă pe alocuri. O țară, însă, a găsit soluția.
E pandemie de coronavirus, iar asta înseamnă că toate țările sunt sub o presiune uriașă în această perioadă. Unele țări înregistrează câteva zeci de cazuri, altele sute, alte chiar zeci de mii. Autoritățile lucrează la foc continuu pentru a se asigura că pot ține lucrurile sub control.
Italia, de exemplu, se confruntă cu probleme mari, sistemul medical din nordul țării fiind solicitat la maximum. Medicii lucrează în ture suplimentare, o situația cu care s-au confruntat, însă, inițial, țările asiatice. Thailanda este una dintre ele.
Și anunță acum că a găsit și o soluție pentru a mai elimina din presiunea la adresa medicilor. Țara se folosește de roboți.
Thailanda, țara care a găsit soluția pe timp de pandemie
Thailanda se folosește de un sistem inteligent pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus. E vorba de roboții Ninja, care sunt folosiți pentru a detecta potențialii pacienți infectați cu coronavirus și de a avea grijă de aceștia. Patru spitale din Thailanda au primit deja astfel de roboți, dar noua tehnologia urmează să fie implementată în alte zece unități spitalicești.
Roboții Ninja erau folosiți inițial la altceva. Se ocupau de pacienții care au suferit un accident vascular cerebral, dar situația actuală impune o schimbare de strategie.
Roboții sunt dotați cu tehnologie 4G și, practic, pot înlocui sistemul medical pentru anumite sarcini. Pot, între altele, să ia temperatura unui caz suspect, să supravegheze evoluția simptomelor și să permită personalului medical și pecienților să comunice prin sistemul de videoconferință. De asemenea, ei pot căra mâncare și medicamente și chiar să facă curățenie în saloane.
Astfel, se limitează și interacțiunea dintre medici, asistente și pacienții depistați pozitiv cu coronavirus.
„Nu mai trebuie să intre în zonele de risc, pot sta în afara camerei, să comunice folosind robotul”, susțin medicii.