Zuckerberg ar vrea reglementarea Facebook, dar vine cu propriile idei
Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a dat în acest weekend niște explicații prin Europa. A mimat interesul pentru reglementarea Facebook și a venit și cu niște propuneri.
La nivel european, se discută de multe vreme de reglementarea giganților precum Facebook, Google, Apple și Amazon. Sunt companii uriașe din America, care au reușit să domine și pe continet în materie de servicii. E motivul pentru care Bruxellesul se uită atent la acești giganți.
Se caută metode prin care să fie impozitați mult mai dur, dar e nevoie și de reglementări mai aspre în domeniu. Se pare că GDPR-ul nu e suficient.
La Conferința pentru Securitate de la Munchen a fost prezent și șeful Facebook, Mark Zuckerberg. Care a reușit să sfideze elegant audiența și să mimeze interesul pentru reglementarea Facebook venind cu propriile idei.
Ce spune Zuckerberg despre reglementarea Facebook
Șeful Facebook e de părere că e nevoie de reglementare în conținutul online, dar e nevoie de atenție. Cu alte cuvinte, Zuckerberg sugerează că, pentru sectorul digital, ar trebui gândit un sistem aflat undeva între reglementările existente pentru telecomunicaţii şi industria media.
”Consider că ar trebui să existe reglementări pentru conţinutul dăunător…există întrebarea legată de cadrul legal care ar trebui folosit. În prezent eixstă două cadre legale pentru industriile existente, este cel pentru ziare şi media existentă şi modelul pentru telecomunicaţii, care este de tipul”datele care trec prin sistem”, dar o companie de telecomunicaţii nu este răspunzătoare dacă cineva face ceva dăunător la telefon”
Mark Zuckerberg, șeful Facebook
Zuckerberg ar vrea ca giganții din zona digitală, cum e și Facebook, ar trebuie să fie undeva la mijloc atunci când vine vorba de reglementare. De fapt, aceste companii ar trebui să fie cu totul altceva, nu cum sugerează șeful rețelei de socializare.
Sunt companii care au crescut puternic în ultimii ani și s-au făcut și mai mari. E motivul pentru care autoritățile care vor reglementări mai dure în domeniu trebuie să vină cu un pachet gândit special pentru aceste companii. Altfel, dominația lor va fi de neoprit. Și consecințele pot fi disruptive.