24 oct. 2019 | 14:17

Samsung a reparat problema majoră de pe Galaxy S10, dar mai durează un pic

ACTUALITATE
Samsung a reparat problema majoră de pe Galaxy S10, dar mai durează un pic

Sud-coreenii de la Samsung s-au văzut nevoiți, zilele trecute, să dea explicații despre o vulnerabilitate gravă descoperită la modelul Galaxy S10. Era vorba de autentificarea cu ajutorul amprentei, pe care susține că a rezolvat-o. Numai că nu e cazul să te bucuri încă. Și o să-ți spun de ce.

Samsung s-a aflat în mijlocul unui scandal zilele trecute, când s-a descoperit că sistemul de autentificare prin amprentă are o vulnerabilitate gravă. Practic, telefonul putea fi deblocat cu orice amprentă, nu doar cu cea a proprietarului.

Aceeași problemă a fost descoperită și pe Note 10. Samsung a recunoscut problema și a dat asigurări că va rezolva problema printr-un update de securitate. A făcut-o, dar n-a făcut-o până la capăt. Așa că nu trebuie să te bucuri încă.

Problema cu amprenta la Samsung Galaxy S10, rezolvată parțial

Update-ul de securitate promis de Samsung a fost implementat până acum doar în Coreea de Sud. Așadar, dacă deții un Galaxy S10, înseamnă că problema la tine nu s-a rezolvat încă. Pe celelalte piețe, vulnerabilitatea va fi rezolvată curând, transmit sud-coreenii.

Această problemă apăruse mai ales în cazul telefoanelor protejate de o folie pe ecran sau o protecție de silicon. Numai că sud-coreenii vorbeau de disfuncționalități, nicidecum de faptul că oricine altcineva poate să-ți deblocheze telefonul.

În acest context, Samsung recomanda îndepărtarea foliilor de protecție și reînregistrarea amprentei. Compania susținea că atunci când amprenta e înregistrată, telefonul nu recunoaște degetul propriu-zis, ci materialul din care fabricată protecția. Telefonul era deblocat imediat. 

Zilele trecute, după sesizarea problemei, mai multe bănci din lume au decis să pună pe hold aplicațiile proprii. Practic, ți s-a tăiat accesul la verificarea finanțelor și la diverse plăți cu telefonul tocmai pentru ca să fii asigurat în cazul în care telefonul ajunge pe mâna altcuiva. Unele instituții chiar au dezactivat posibilitatea autentificării biometrice, prin intermediul amprentei, pe acele gadgeturi.