17 sept. 2019 | 08:10

RespondASAP îți forțează copilul să nu-ți mai ignore mesajele: cum funcționează aplicația

ACTUALITATE
RespondASAP îți forțează copilul să nu-ți mai ignore mesajele: cum funcționează aplicația

O nouă aplicație dezvoltată de un părinte îngrijorat blochează telefonul copilului până când acesta răspunde la mesaje.

În cazul în care ai un copil adolescent, nimic nu este mai frustrant decât să încerci să-l suni sau să-i dai un mesaj și să vezi câ tentativele tale de contact sunt ignorate. În contextul în care cunoști nivelul de dependență de mobil al copilului, este exclus să treacă cinci minute fără să pună mâna pe telefon. Ca urmare, este improbabil să nu-ți fi văzut apelul sau să-ți fi cititi mesajul.

În acest set de circumstanțe, un părinte disperat de ignoranța copilului a creat RespondASAP. O aplicație relativ simplă de Android, RespondASAP permite copilului să-ți ignore apelurile și mesajele, dar își asumă faptul că, în tot acel timp, nu-și va mai putea utiliza smartphone-ul. Ecranul telefonului se blochează complet și singura opțiune pe care o are la dispoziție după ce a primit un apel de la tine este să-ți răspundă sau să rămână cu un telefon în loc de cărămidă.

Aplicația RespondASAP este creația lui Nick Herbert, un părinte dezvoltator al cărui copil nu i-a răspuns niciodată la mesaje, din momentul în care a intrat în posesia unui smartphone. În acel set de circumstanțe, tatăl s-a simțit nevoit să găsească o soluție.

Aplicația funcționează doar pe terminale cu Android, nu și pe iPhone, iar dacă ești curios de mai multe detalii legate de modul în care funcționează, poți accesa pagina web RespondASAP. Nu este gratuită, dar cu doar un euro poți stresa un copil. Prețul crește în funcție de numărul de copii cu care vrei să te afli în contact constant.

Un alt avantaj al programului constă în faptul că este absolut irelevant dacă telefonul tău este pe modul silențios sau nu. Mesajele în format text sau audio și apelurile vor trece peste setarea telefonului și se vor auzi. În același timp, aplicația partajează locația exactă a destinatarului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele