13 mart. 2019 | 08:14

Google stinge becul la Allo, cel mai recent eșec al gigantului american

ACTUALITATE
Google stinge becul la Allo, cel mai recent eșec al gigantului american

În cazul în care ai folosit pentru un moment alternativa la WhatsApp de la Google, este important să știi că de astăzi nu mai funcționează Google Allo.

Deși ai crede că tot ce iese din mâinile inginerilor Google se transformă într-un succes de proporții, ești foarte departe de adevăr. Compania americană a înregistrat o serie stufoasă de eșecuri în ultimii ani, iar Google Allo este doar cel mai recent dintre ele.

Semnele au fost întotdeauna acolo. Google Allo nu a mai beneficiat de o actualizare din luna ianuarie a anului trecut. În decembrie 2018, oficialii gigantului din Mountain View au confirmat că vor înceta să mai ofere suport pentru respectiva aplicație. La această oră, dacă intri pe pagina oficială a serviciului, vei vedea un mesaj de la revedere, urmat de recomandarea să migrezi către Android Messages. Aceasta din urmă este aplicația nativă de mesaje pentru Android.

Ca un scurt istoric, încă de la început, destinul Google Allo a fost încărcat de confuzie. În septembrie 2016, când Facebook Messenger îți oferea deja video conferință și mesaje text în aceeași aplicație, Google a decis să lanseze Google Allo pentru chat și Google Hangouts pentru videoo chat. În același context, am aflat detalii despre cea mai recentă versiune a aplicației native de mesaje de pe Android – Messenger.

Motivul pentru care ai fi fost tentat să încerci Google Allo venea din faptul că a inclus prima implementare a Google Assistant. În aceea iterație, printr-o fereastră de chat, puteai adresa întrebări asistentului virtual, iar acesta putea executa diverse sarcini.

În orice caz, dacă ai avut vreo conversație interesantă pe Allo sau ai primit mai multe poze de-a lungul timpului, le poți face backup. În aplicația respectivă, la secțiunea Settings, după ce faci click pe Chat, poți crea un backup ca fișier CVS pentru discuții și o arhivă zip pentru toate celelalte documente expediate sau recepționate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele