Ziua Internațională a Femeii aduce o surpriză extraordinară pe Google
Google nu se dezminte și sărbătorește Ziua Internațională a Femeii într-un mod deosebit. O să vezi cum fix pe prima pagină a motorului de căutare.
Pentru 8 martie, Ziua Internațională a Femeii e sărbătorită de Google pe prima pagină cu un doodle special. Compani a adus la un loc mai multe voci feminine care au inspirat într-un fel sau altul societatea. Mai mult, de Ziua Internațională a Femeii, Google a creat mai multe ilustrații pe care le-a pus pe prima pagină.
Ilustrația pe care o vezi în România e creația Melissei Crowton din Statele Unite ale Americii. De la slide la slide poți descoperi un citat celebru spus de-o femeie celebră. Întreaga creație grafică pentru Ziua Internațională a Femeii este realizată de femei. În ea, sunt prezentate citate inspirate în diferite limbi de către treisprezece simboluri inconice de sex feminin, atât din trecut, cât și din prezent.
Procesul de alegere a celor treisprezece citate a fost extrem de dificil, susține Google, dar și-au propus să includă o reprezentare diversă a vocii de Ziua Internațională a Femeii.
Cum a apărut Ziua Internațională a Femeii
Ziua Internațională a Femeii a pornit de la mișcările forței de muncă din America de Nord și din Europa, de la începutul secolului 20. Prima oară a fost sărbătorită în 1909, în SUA, pe data de 28 februarie.
În 1910, s-a stabilit sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii, în cinstea onorării mișcării pentru drepturile femeii. Cu toate astea, nu s-a stabilit o dată exactă pentru celebrare. În 1917, femeile din Rusia au început să protesteze și să țină greve pentru pâine și pace în ultima duminică din februarie (care cădea pe data de 8 martie în calendarul gregorian).
Din 1975, ONU a început să celebreze această zi pe data de 8 martie, iar de atunci așa a și rămas.
Astăzi, femeile au ajuns mai departe decât ar fi visat predecesoarele lor. Un studiu PwC desfășurat pentru a celebra Ziua Internațională a Femeii a arătat că un număr mai mare de femei decât oricând în istorie își urmează în mod activ obiectivele de carieră. De asemenea, mai multe dintre ele vor o transparență mai mare la locul de muncă.