24 dec. 2018 | 07:15

Cum schimbi codul de securitate la Android sau îl dezactivezi

VIDEO ACTUALITATE

La fel ca orice alt sistem de operare modern, Android îți oferă o serie stufoasă de opțiuni la care poți apela dacă vrei să-ți securizezi telefonul. Printre ele, se numără autentificarea facială sau amprenta, dar și câteva soluții tradiționale.

Securitatea datelor este mai importantă ca niciodată în cazul mobilelor moderne, mai ales dacă ai în vedere volumul absurd de mare de date pe care le stocăm în buzunar. Din acest motiv, ar fi bine să înțelegi foarte bine cum îți definești un cod de securitate, cum îl schimbi dacă trăiești cu impresia că ți l-a aflat cineva sau cum îl dezactivezi complet. În teorie, nu este recomandabil să nu ai nici un cod la telefon, indiferent cât ar fi de simplu, dar există circumstanțe în care s-ar putea să-l dorești dezactivat pentru un copil sau o persoană în vârstă.

Pentru a modifica parametrii de securitate ai telefonului, trebuie să intri la Setări. Dintre opțiunile listate în fața ochilor, te interesează Securitate și locație. În funcție de versiunea de Android pe care o ai pe mobil, acest meniu s-ar putea să aibă alte cuvinte în componență, dar este important să înceapă cu securitate pentru te duce unde ai nevoie.

Imediat, ar trebui să te confrunți cu o serie de parametri meniți să-ți restricționeze accesul la telefon. Fă un tap pe Blocare ecran. Dacă ai deja un cod PIN sau un model pe care trebuie să-l desenezi pentru autentificare, vei fi nevoit să le introduci acum. Dintre opțiunile listate, Glisare, Model, PIN sau Parolă, alege-o pe cea care te încântă. Eu am optat pentru PIN. Apasă pe Ok, tastează-ți noul cod PIN și confirmă-l. Va intra în vigoare în timp real.

În situația în care te-ai decis că nu vrei să-ți mai securizezi aparatul în niciun fel, din același meniu de Securitate și locație, fă un tap pe Blocare ecran. Autentifică-te și optează pentru fără. Confirmă că ești sigur de alegerea făcut cu un click pe OK.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele