Fizwoz sau cum sa castigi bani folosind telefonul mobil
Sper sa nu va ganditi ca ma refer la vorbitul la telefon, o pasiune pe care stiu ca o au multi dintre utilizatorii acestui dispozitiv. Nu, vreau doar sa va spun ca nu prea mai ai multe optiuni cand vine vorba sa iti cumperi un telefon fara camera foto. Iar cand vorbim de smartphone-uri, nici una dintre variantele care pot fi achizitionate cu abonament de la unul din providerii de telefonie mobila nu vine fara un plan, cat de mic ar fi el, de trafic de date.
Acestea fiind spuse, trebuie sa va inarmati cu rabdare, cu un acumulator in plus sau cu incarcatorul telefonului si sa iesiti sa faceti fotografii.
Nu este un plan de pacalit utilizatorii naivi sau de imbogatire instantaneu, ci doar o cale foarte corecta de a monetiza acele imagini surprinse cu telefonul mobil, imagini de care cred ca nu duceti lipsa in momentul de fata.
Fizwoz este un serviciu ce face legatura intre agentii de media, televiziuni, mii de site-uri din intreaga lume (care se bazeaza, bineinteles, pe corectitudine si nu „fura” imagini sau clipuri video de pe internet pentru a le publica sub numele propriu) si utilizatori posesori ai unui smartphone cu camera foto (am facut un mic pleonasm).
Exista in cadrul acestui serviciu unele teme propuse pentru o anumita perioada de timp, majoritatea referindu-se la evenimente actuale, celebritati sau sarbatori internationale. Utilizatorul trebuie doar sa detina un smartphone, aplicatia Fizwoz si un cont de PayPal.
Imaginile uploadate pot fi platite cu 25 dolari, iar clipurile cu 50 de dolari.
Exista si o sectiune de licitatii, unde companiile sau clientii interesati ofera un pret cat mai bun utilizatorului care a incarcat acea imagine. Partea cea mai buna este ca, daca imaginea este folosita de o agentie de media, atunci vei primi si o cota parte din veniturile de reclama ale acesteia.
Pentru cei interesati de subiect trebuie sa le spun ca regulile sunt ceva mai stricte si nu va permit upload-ul oricaror imagini. Sunt luate in cosiderare doar cele care se aliniaza unei teme prestabilite sau unor cerinte ale clientilor.
Momentan nu am gasit clienti doritori de imagini de la noi din tara, insa, veste buna! unele dintre temele propuse pot fi indeplinite si daca nu locuiesti in Statele Unite. Serviciul a luat amploare in ultima vreme, mai ales de cand cu evenimentele din Liban sau din Japonia. Exista deja aproape 80.000 utilizatori din 161 de tari care folosesc acest serviciu si numarul lor creste cu cel putin 400 pe zi.