24 iun. 2018 | 10:59

Top telefoane 2018: cele mai bune camere foto pentru poze și video

ACTUALITATE
Top telefoane 2018: cele mai bune camere foto pentru poze și video

Un top telefoane 2018 la general am mai avut, dar acum ar fi bine să afli și către ce telefoane te poți orienta dacă vrei camere foto și video excelente.

Camerele foto au devenit elementul central al unui smartphone, așa cum au punctat bine cei de la Samsung atunci când au lansat duoul S9 și S9 Plus. Ai un adevărat computer în buzunar și sunt șanse mari ca pentru tine să conteze cum face telefonul poze.

Nu e nimic rău în asta, și eu mă ghidez după același principiu, mai ales că fac zilnic o mulțime de fotografii de tot felul.

Mai nou, în ultimii ani, telefoanele mobile au devenit capabile să facă fotografii deosebite și noaptea, așa că îți vei dori cu atât mai mult un smartphone de top, care nu te lasă la greu nici în condiții de lumină slabă. Mai jos ai câteva recomandări de telefoane cu camere de top, iar pentru clasament am folosit ca reper punctajele de la DxOMark.

Top telefoane cu camere bune: Samsung Galaxy S9 Plus

La momentul apariției, Samsung Galaxy S9 Plus ajungea pe primul loc în topul DxOMark, cu 99 de puncte, și îi supăra foarte tare pe cei care se închinau la seria Pixel. Punctajul e împărțit între 104 la foto și 91 la video. Camerele foto au senzori de 12 megapixeli, iar unul are f/1.5, un record pentru smartphone-urile disponibile momentan pe piață.

Telefonul se remarcă îndeosebi prin zgomotul bine controlat, indiferent de condițiile de fotografiere. Aufotocalizarea este rapidă și precisă, iar culorile surprinse în imagini sunt vii, aproximativ în orice situație. De asemenea, imaginile reușesc să rămână clare până la un zoom total de 4x. Și pe partea video telefonul se descurcă bine, cu ajustarea rapidă a expunerii în situații diverse. Telefonul poate fi cumpărat atât de AICI, cât și de AICI.

Camere foto de top pe telefoane: Xiaomi Mi 8

La egalitate cu modelul de mai sus este Xiaomi Mi 8, care a obținut tot 99 de puncte în teste, 105 pentru partea foto și 88 pentru partea video. Telefonul se descurcă bine cu un wide dynamic range bogat și cu o expunere corectă a fotografiilor. Balansul de alb este și el redat în mod corect, iar autofocalizarea este rapidă.

Cât timp nu vei face fotografii în lumină foarte slabă, nu vei avea probleme mari cu zgomotul. Culorile sunt destul de bogate, iar bokeh-ul arată bine și el. Pe partea de video, ai parte de autofocalizare rapidă și precisă, de culori bogate și, din nou, de un zgomot destul de redus.

Telefoane de top cu camere bune: Google Pixel 2

Google Pixel 2 nu e unul dintre telefoanele nou-apărute anul acesta, dar asta nu înseamnă că nu rămâne în top. Cu 98 de puncte în general, dintre care 99 pentru fotografii și 96 pentru filmări, smartphone-ul e o alegere bună dacă ești în căutarea unui telefon cu cameră bună. Are o singură cameră foto cu senzor de 12 megapixeli și diafragmă de f/1.8.

Telefonul e capabil să focalizeze automat rapid, atât pentru imagini, cât și pentru video. Detaliile sunt conservate destul de bine în imagini, iar portretele sunt și ele surprinse într-un mod plăcut, cu un bokeh natural pe fundal. Google Pixel 2 este disponibil AICI sau AICI.

Telefoane bune pentru poze: iPhone X

Telefonul de top al celor de la Apple a reușit să obțină 97 de puncte în testele de la DxOMark, iar scorul este distribuit astfel: 101 puncte la fotografie și 89 la video. Telefonul îți pune la dispoziție un sistem de camere foto duale pe spate, alcătuit din doi senzori de 12 megapixeli. Ai o cameră telefoto și una wide-angle, cu f/1.8.

iPhone X e lăudat pentru scenele HDR pe care le poți obține, care au expuneri potrivite și conservare a detaliilor, atât în zonele luminoase, cât și umbrite. Balansul de alb e redat corect indiferent de condițiile de iluminare, iar detaliile rămân prezente chiar și atunci când faci o poză cu zoom. În plus, efectul de bokeh e destul de natural. Poți găsi iPhone X atât AICI, cât și AICI.

[readmore]

Top telefoane 2018: Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro a reușit să rupă gura târgului când a fost notat de DxOMark, deoarece a obținut 109 puncte, per total, cu 114 puncte la foto și 98 de puncte la video. Telefonul are un sistem de camere foto triple, cu un senzor principal de 40 de megapixeli, unul secundar, monocrom, de 20 de megapixeli și un al treilea, de 8 MP.

Sistemul oferă detalii bune în caz de zoom, mai ales pe distanțe medii și lungi, iar în același timp îți oferă și un bokeh natural. Zgomotul din imagini este păstrat în limite rezonabile, iar fotografiile rezultate, chiar și pe timp de noapte, arată foarte bine. Huawei P20 Pro poate fi găsit AICI sau AICI.