21 apr. 2018 | 18:17

Ziua planetei Pământ: Google sărbătorește în felul său memorabil

ACTUALITATE
Ziua planetei Pământ: Google sărbătorește în felul său memorabil

Ziua planetei Pământ este sărbătorită de Google cu un doodle special. Anual, pe 22 aprilie, e celebrată Ziua Pământului, dată fixată de de ONU în 2009.

Ziua planetei Pământ este sărbătorită, oficial, de aproape 10 ani, dar demersurile au început cu mult înainte. Pe 22 aprilie 1970, a pornit mişcarea pentru protejarea mediului. Așa a pornit Ziua Pământului. A fost pentru prima dată când au avut loc manifestaţii anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite. Au participat aproximativ 20 de milioane de americani.

Ziua planetei Pământ de anul acesta este celebrată de Google printr-un doodle care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă și iubitoare de animale. Ea și-a dedicat viața studierii și protejării mediului nostru. În clip, Jane împărtășește mesajul său personal lumii în Ziua planetei Pământ. Sunt și câteva gânduri care să te inspire și ce ce putem face cu toții pentru a avea un impact pozitiv asupra planetei noastre.

Declaraţia de la Rio, din 1992, adoptată la Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite despre Mediu şi Dezvoltare, recunoaşte responsabilitatea colectivă a oamenilor de a promova armonia în toate legăturile cu natura şi Pământul. Doar astfel poate fi obținut un echilibru echitabil între nevoile economice, sociale şi cele de mediu ale generaţiilor prezente şi viitoare ale omenirii

Revenind la discursului lui Goodall de pe pagina Google, de Ziua planetei Pământ aceasta spune că este extrem de important, în lumea de azi, că ne simțim plini de speranță și ne facem rolul de a proteja viața de pe Pământ. „Sper că acest [Google doodle] va fi un memento pentru oamenii din întreaga lume că există încă atât de mult în lume pentru care merită să lupte”, a spus aceasta.

De la demersul din anii ’70 până în prezent, Ziua planetei Pământ a devenit globală. Mobilizează anual câteva sute de milioane de oameni din peste 140 de ţări.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele