17 mart. 2018 | 10:45

Cum faci curățenie pe Android și câștigi spațiu fără riscuri

VIDEO ACTUALITATE

Sistemul de operare al Google îți oferă un grad sporit de flexibilitate comparativ cu iOS. Cu toate acestea, s-ar putea să nu șii cum faci curățenie pe Android.

Există surprinzător de multe tipuri de terminale cu Android. Unele dintre ele sunt absurd de ieftine. Altele sunt incredibil de slabe din perspectiva performanței. Au un ecran infim, o memorie internă foarte mică și rulează o versiune de Android de acum cinci ani.

În funcție de stilul de utilizare, majoritatea handicapurilor sunt tolerabile. Problemele ”dureroase” apar în momentul în care rămâi fără spațiu. Atunci, pe lângă faptul că nu mai poți să faci o poză sau un clip, viteza de lucru scade într-un ritm vertiginos. Soluția este să înveți cum faci curățenie pe Android și câștigi spațiu fără riscuri.

În acest scop, există o serie stufoasă de aplicații în Google Play și, în funcție de cât de ghinionist ești, s-ar putea să-ți vină preinstalate pe aparat. Ghinionist este cel mai potrivit cuvânt, deoarece s-ar putea că acele programe gratuite pe care le găsești din fabrică să ruleze în permanență pe sistem, să fie încărcate de reclame și să-ți facă viața dificilă în momentul în care vrei să scapi de ele.

Din experiența mea, un program curat care funcționează fără nici un fel de riscuri pentru eliberarea de spațiu pe Android este CCleaner. Același software pe care îl găsești pe Windows sau Mac, face o treabă foarte bună pe Android, dacă ai nevoie rapid de spațiu și vrei să te asiguri că nu ștergi ceva important din greșeală. Aplicația poate fi descărcată folosind acest link. Deși există o variantă plătită de CCleaner, singurul ei avantaj constă în lipsa reclamelor. Nu include alte beneficii suplimentare.

După acest pas, intră la setări pe Android și accesează secțiunea Aplicații. Fă un tap pe fiecare aplicație pe care o folosești foarte mult, Facebook, Instagram, Chrome și nu numai. Din noua fereastră, fă un tap pe Memorie și optează pentru Ștergerea datelor și Golirea Memorie Cache. În Facebook și Instagram, după acest proces, vei fi nevoit să te autentifici din nou in-app, dar s-ar putea să câștigi câțiva GB de memorie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele