09 mart. 2018 | 17:00

Obiceiuri de zi cu zi care sigur îți vor strica mașina pe termen lung

AUTO
Obiceiuri de zi cu zi care sigur îți vor strica mașina pe termen lung

Mulți conducători auto își doresc să prelungească cât mai mult timp viața mașinii lor. Din păcate pentru ei, unii dintre ei au în reflex anumite obiceiuri care ar putea să le distrugă automobilele. Playtech îți prezintă câteva dintre acestea:

Unii dintre cei ce au permis au obiceiul de a porni motorul și de a pleca imediat, înainte ca motorul să se încălzească. În perioada rece, acest gest poate afecta mașina pentru că uleiul nu apucă să facă un circuit complet.

Alți conducători auto nu apasă până la fund pedala ambreiajului atunci când schimbă vitezele. Mecanicii trag un semnal de alarmă și spun că automobilul poate avea de suferit, întrucât dacă nu se apasă până la capăt ambreiajul, nu se eliberează suficient lichid de ambreiaj.

Mai sunt șoferi ce nu trah frâna de mână dacă nu este impetuos necesar. Aceștia nu știu faptul că atunci când frâna de mână nu e trasă, se exercită o presiune suplimentară pe transmise. Indicat este ca atunci când e parcat, indiferent dacă e în pantă sau nu, frâna de mână să fie activată.

Cel mai probabil din lipsă de bani, șoferii alimentează puțin și des. Acest obicei face ca mașina să folosească combustibil din partea de jos a rezervorului unde se adună gunoaie. Ulterior, se înfundă filtrul de combustibil și trebuie înlocuit mai devreme decât în mod normal.

Opririle și plecările bruște sunt o meteahnă a conducătorilor auto fără experiență. Din cauza acestor mișcări extrem de bruște, mecanicii atrag atenția că se poate strica sistemul de frânare sau rotorul.

Foarte mulți șoferi au tendința de a ține piciorul drept pe pedala de frână în timp ce conduc în coborâre. Acest lucru nu face decât să ducă la supraîncălzirea sistemului de frânare și ulterior la uzarea plăcuțelor de frână și a discurilor.

Ignorarea sunetelor neobișnuite ale automobilului poate face ca nota de plată de la service să crească considerabil. Cum e posibil? De cele mai multe ori, o problemă minoră poate deveni o problemă majoră, mai ales atunci când nu este rezolvată în faza incipientă.

Șoferii care conduc un automobil cu o transmisie manuală fac foarte des greșeala să bage în marșarier atunci când mașina încă rulează. Ideal este ca aceștia să oprească definitiv automobilul, abia apoi să bage în marșarier, întrucât cutia de viteze poate avea de suferit pe termen lung. Și nu este deloc ieftină o cutie de viteze, indiferent de modelul mașinii.