06 mart. 2018 | 14:30

Netflix te ajută să-i ții departe pe copii de filme nepotrivite

ACTUALITATE
Netflix te ajută să-i ții departe pe copii de filme nepotrivite

Librăria de conținut disponibil pe Netflix este mai mare ca niciodată, iar părinții vor avea unelte suplimentare pentru a restricționa accesul celor mici.

Printr-un anunț postat pe blogul companiei, cei de la Netflix au detaliat un nou mecanism menit să facă viața părinților mai ușoară. Dacă îți partajezi contul cu copiii tăi, este important să știi că poți sta liniștit în momentul în care i-ai lăsat nesupravegheați acasă timp de câteva ore, din privința filmelor pe care le văd.

Din totdeauna, ai putut filtra pe Netflix accesul la anumite filme și seriale printr-un cod PIN. Acel sistem pornea de la premisa că, dacă ai adolescenți, le poți permite accesul la filme pentru adolescenți, dar nu pentru adulți. În schimb, dacă ai copii mici, îi poți restricționa printr-un cod de patru cifre să vadă doar desene animate și alte filme pentru micuți.

Pentru că fiecare părinte își crește copilul după propriile principii, acum poți restricționa accesul copiilor la anumite filme sau seriale care ție ți se pare nepotrivite. Dacă vrei ca fiul tău să nu se uite la filme din universul Marvel pentru că ți se par prea agresive, ai această opțiune, deși trebuie să le tastezi punctual numele într-o listă.

Tot pentru a facilita evidențierea titlurilor problematice, de fiecare dată când vei porni un film, indiferent de dispozitiv, în colțul din stânga sus, ți se va reaminti ratingul. Același rating va fi însoțit de câteva detalii suplimentare, ca să înțelegi mai bine dacă te poți uita cu cei mici la un film sau la desene animate. Nu de alta, dar există și lung metraje de animație care conțin înjurături mascate sau afirmații cu referințe sexuale care te-ar putea deranja.

Noile schimbări anunțate de Netflix urmează să fie implementate în următoarea perioadă și se aliniază efortului mai multor companii de tech de a-și face platformele mai potrivite cu copiii.

netflix flitru parinti

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele