02 mart. 2018 | 15:03

Uniunea Europeană are o pretenție exagerată pentru rețelele sociale

ACTUALITATE
Uniunea Europeană are o pretenție exagerată pentru rețelele sociale

Uniunea Europeană pune din nou presiune pe administratorii celor mai mari rețele sociale, iar de această dată, are legătură cu terorismul.

Comisia Europeană a publicat un nou set de recomandări pentru pentru rețelele sociale, iar acestea sunt mai stricte ca niciodată. Cum era de așteptat, întregul document este unul destul de stufos și poate fi analizat în întregime la această adresă. Printre punctele centrale menționate, se numără nevoia eliminării postărilor ce promovează activități teroriste în mai puțin de o oră. Cronometrul începe în momentul în care o postare este raportată de un utilizator.

Această serie de recomandări vine la aproximativ doi ani după ce rețelele sociale au fost puse sub microscop de către Comisia Europeană din cauza modului ineficient în care ștergeau postările care promovau ură, rasism și extremism religios. Între timp, Facebook, Twitter, YouTube și Microsoft au fost lăudate pentru progresele pe care le-au făcut pe marginea subiectului.

În luna ianuarie a acestui an, s-a ajuns la concluzia că, 81% dintre postările raportate pe marile rețele sociale ajung să fie șterse în maxim 24 de ore, dacă încalcă termenii și condițiile de utilizare. Același procent era la 51% în iunie 2017. De această dată însă, sunt vizate mai ales postările legate de terorism, acțiuni teroriste și practici religioase extremiste. În cazul interacțiunii cu acest fel de conținut, postările păcătoare trebuie să dispară în maxim o oră de pe Facebook, Twitter, YouTube și nu numai.

”Sunt cele mai periculoase în primele ore de la momentul apariției online.” În documentul Comisiei Europene, se menționează foarte clar cât de periculoasă este propaganda teroristă într-o perioadă în care cei mai mulți dintre noi își iau știrile de pe rețelele sociale. În plus, aceeași autoritate internațională speră să forțeze giganții din online să lucreze împreună la dezvoltarea de unelte mai eficiente pentru identificarea conținutului problematic. O colaborare mai strânsă cu autoritățile a fost de asemenea trecută pe lista recomandărilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele