18 feb. 2018 | 09:30

UE atacă Facebook și Twitter. Ce probleme acuză oficialii europeni

ACTUALITATE
UE atacă Facebook și Twitter. Ce probleme acuză oficialii europeni

Într-o perioadă în care imaginea celor de la Facebook și Twitter este de promotori ai știrilor false și a agresiunii online, Uniunea Europeană speră să grăbească identificarea unor soluții.

Reprezentanți UE consideră că Facebook și Twitter fac prea puține pentru a-și proteja consumatorii. Deși au adus schimbări mai mult sau mai puțin importante listei de termeni și condiții, ambele rețele de socializare mai au multe lucruri de îmbunătățit. Nici la această oră, nu avem o imagine clară despre motivele pentru care sunt eliminate postări de pe internet, iar procesul de ștergere a unui cont de Facebook continuă să fie o himeră pentru cei mai mulți internauți.

Dacă există conținut periculos, macabru sau ofensator pe Twitter sau Facebook, oficialii celor două companii se feresc să facă promisiuni legate de termenul limită pentru ștergerea acelor postări. În timp ce laudă eforturile făcute Google cu al său Google+, afirmând că practicile sale s-au aliniat la condițiile impuse de UE, nu se pot spune aceleași lucruri despre ceilalți giganți din domeniu. „În orice caz, este inadmisibil că schimbările nu sunt complete și durează atât de mult timp”, a declarat Vera Jourová, Comisarul European pentru Justiție, Consumatori și Egalitatea Sexelor. Ea și-a exprimat dezamăgirea pentru modul în care se desfășoară lucrurile la Facebook și Twitter.

Aceste declarații agresive vin la aproximativ o lună după ce Comisia Europeană a lăudat eficiența sporită cu care sunt eliminate postările rasiste, extremiste și încărcate de ură de către marile rețele de socializare. Problema majoră la ora actuală ține de faptul că Facebook și Twitter se fofilează când vine vorba de responsabilitatea pe care ar trebui să și-o asume în cazul păcălelilor online, a promoțiilor mincinoase și reclamelor care promit îmbogățirea rapidă prin diverse mijloace.

În primul rând, Facebook trebuie să implementeze un sistem prin care să poți raporta mai ușor o postare care a fost ștearsă din motive necunoscte de către oficialii companiei. Twitter, trebuie să-și schimbe termenii de utilizare conform cărora au dreptul să șteargă orice postare de pe platforma de micro-blogging, fără vreun argument. Mai multe detalii despre raportul Comisiei Europene pe marginea acestui subiect să găsesc aici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele