18 sept. 2017 | 07:38

Pirate Bay ți-a folosit procesorul ca să facă bani

ACTUALITATE
Pirate Bay ți-a folosit procesorul ca să facă bani

Unul dintre cele mai populare site-uri de piraterie din lume a folosit procesorul din calculatoarele vizitatorilor pentru a genera monezi virtuale.

The Pirate Bay a avut o istorie foarte tumultoasă, datorită numărul foarte mare de organizații guvernamentale care au încercat să-l pună pe butuci. A fost și subiectul unui documentar în urmă cu ceva timp. Din păcate, pentru că nu poate apela la rețele tradiționale de promovare prin reclame, același site a ajuns să-și înșele un pic vizitatorii în scopul momentizării conținutului pe care îl oferă.

Dacă ai studiat vreodată conceptul de cryptocurrency sau monezi virtuale, este foarte probabil să fi auzit de generarea banilor prin procesul de minare. Acesta se traduce prin utilizarea resurselor hardware ale unui computer în scopul efectuării unor calcule complexe. Cu un pic de noroc, aceleași calcule ajung să se reflecte în bani.

În mod tradițional, calculele menționate mai sus sunt efectuate prin intermediul unor aplicații pe care le instalezi pe computer. De-a lungul timpului, au existat și câțiva troieni care au făcut același lucru fără acordul persoanei infectate. Cei de la The Pirate Bay și-au introdus în paginile web un JavaScript care utilizează resursele hardware ale vizitatorului pentru a mina o monedă digitală intitulată Monero.

Dintr-un punct de vedere, comportamentul a fost similar cu cel al unui malware, deoarece vizitatorii nu înțelegeau de ce consumul de resurse hardware creștea brusc la vizitarea site-ului. Evenimentul neplăcut avea loc pe pagina de rezultate la căutare de pe The Pirate Bay și pe pagina cu categorii de conținut.

Cei de la The Pirate Bay au confirmat fenomenul pentru TorrentFreak și au afirmat că a fost vorba de un experiment pe durata unei zile. Ideea din spate a fost de a găsi o soluție alternativă pentru acoperirea costurilor de întreținere a site-ului. Mai multe particularități despre acest mecanism de monetizare vor fi dezvăluite ulterior.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele