De ce ajungi să-ți urăști locul de muncă la 35 de ani
O bună parte din angajați ajung să-și urască locul de muncă în jurul vârstei de 35 de ani, iar acum aflăm și de ce se întâmplă asta.
Un sondaj efectuat în Marea Britanie, de către compania de resurse umane Robert Half UK, a cuprins răspunsurile a 2.000 de persoane. Una dintre descoperiri este că unul din șase angajați cu vârsta de peste 35 de ani își urăște locul de muncă, mai mult decât dublu în comparație cu cei care au sub 35 de ani. În cazul lor, doar un respondent din 12 are o părere negativă față de locul de muncă.
Aproximativ o treime din oamenii care au peste 55 de ani spun că nu se simt apreciați, în timp ce 16% spun că nu au niciun prieten la locul de muncă.
”Vine un moment când încă nu ai atins succesul, când ești deja obosit de la muncă saucând experiența îți spune că familia e mai importantă”, spune Cary Cooper, cercetător la Manchester Business School. ”Ajungi într-un moment în care te întrebi: pentru ce fac asta?”
Johanna Bodnyk a fost coordonator pe comunicare și cultură la Center for Middle Eastern Studies, la Harvard, timp de șase ani. La un moment dat, toți prietenii ei au început să-și întemeieze familii, în timp ce ea simțea că relația sa nu va mai funcționa. La acea vreme, a simțit nevoie să-și reevalueze viața, inclusiv locul de muncă. La 34 de ani, și-a schimbat complet cariera și a învățat să programeze.
20% dintre angajații britanici în vârstă consideră că angajatorii îi văd pe subalterni diferit, în funcție de vârstă, conform unui sondaj de la City & Guilds Group. Mai mult, o treime dintre angajații de peste 55 de ani se simt dați la o parte în favoarea angajaților mai tineri, arată Capita Resourcing.